Iskolakezdés

2024.09.07. 16:42

Ingyenes tanszercsomagot kaptak a hátrányos helyzetű nyíracsádi gyerekek

Kedves Zilahi Enikő

Patalenszki Mihályné három tanszercsomagot vett át Garda László igazgatótól

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Az augusztus végi tankönyvosztás után az állam által minden diáknak térítésmentesen biztosított tankönyv mellett a tavalyi évhez hasonlóan ingyenes tanszercsomagot is vihettek haza a hátrányos helyzetben lévő, a segítségre leginkább rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok. A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az első tanítási héten 116 tanszercsomag talált gazdára, melyben minden megtalálható, amire a tanév során a diákoknak szüksége lehet a tanítási órákon. 

Biriné Szilágyi Anett két ingyenes tanszercsomaggal, no meg nagy örömmel tért haza az iskolából
Biriné Szilágyi Anett két ingyenes tanszercsomaggal, no meg nagy örömmel tért haza az iskolából
Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Az összeállítók ügyeltek arra, hogy minden jogosult tanuló az évfolyamának megfelelő tanszereket kapja. Az első osztályosok különösen gazdag ajándékban részesültek, a tucatnyi füzet, ceruza, színes ceruza, vízfesték, zsírkréta és egyéb eszköz mellett igen tetszetős tolltartót, névjegytartót, de még gazdagon felszerelt tisztasági csomagot is kaptak. A szülők ezzel az ingyenes készlettel gyermekenként több mint 10 ezer forintot spórolhattak meg a költséges tanév kezdetén. A csomagokat Garda László igazgató szállította ki az iskolába, Szórádi Ágnes iskolatitkár osztotta ki, a szülők aláírásukkal igazolták az átvételt. Biriné Szilágyi Anett kettő, Patalenszki Mihályné három gyermeke részesült a támogatásban. A szülők nagy örömmel fogadták a segítséget, ami nagymértékben megkönnyítette az amúgy is költséges iskolakezdés anyagi terheit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában