Évkezdés

2024.09.02. 21:17

Hajdúböszörményben volt a roma szakkollégiumok országos tanévnyitója

A Debreceni Egyetemen nyitotta meg tizennegyedik tanévét hazánk tizenegy roma szakkollégiuma. A szeptember 1-ig tartó háromnapos rendezvényre az ország minden szegletéből érkeztek hátrányos helyzetű hallgatók, hogy közösen kezdjék meg az őszi szemesztert.

Haon.hu

A Debreceni Egyetemen nyitotta meg tizennegyedik tanévét hazánk tizenegy roma szakkollégiuma

Forrás: unideb.hu

Ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a hazai roma szakkollégiumok tanévnyitó ünnepsége szombaton a hajdúböszörményi Bocskai téri templomban. Az esemény azonban csak egy része volt annak a programnak, amelynek idén a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara (DE GYGYK) és annak szerves részeként működő Lippai Balázs Szakkollégium adott otthont – olvasható az egyetem közleményében.

A roma szakkollégiumok 2011-es megalakulása óta összesen 700 hátrányos helyzetű, többségében roma származású hallgató szerzett diplomát, több mint 20-an pedig doktori fokozatot is elértek. A diplomások 90 százaléka munkában áll. 

Az Országos Tanévnyitó Rendezvény élménypedagógiai workshopokkal, cigány bállal, valamint a Paramisi Színtársulat interaktív előadásával folytatódott, melyekben a hallgatói közösségek is aktívan közreműködtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában