Aszfaltozás

2 órája

Nincs többé por és több méteres pocsolya ebben a belvárosi utcában Debrecenben

Csaknem 95 millió forintos beruházás ért a végéhez. A Dessewffy utca végre teljes egészében méltó a környékhez.

Hajnal László

Teljesen megszépült a Dessewffy utca Debrecenben

Forrás: Molnár Péter

Régi vágya teljesült a Dessewffy utcán élőknek, nemrég ugyanis befejeződtek az útépítési munkálatok. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Szilágyi Edina hétfőn délelőtt. A körzet önkormányzati képviselője kifejtette, a környéken élők komfortérzetét hosszú ideje befolyásolta az út minősége, az elhaladó autók felverték a port, esős időben pedig a csapadék hatalmas tócsákban gyűlt össze. Szilágyi Edina szerint valóban nem a belvároshoz közeli utcához méltó állapotban volt a Dessewffy utca, azonban immár elkészültek a járdák, a csapadékvíz-elvezető rendszer, illetve a közvilágítási elemeket is kicserélték. 

dessewffy, debrecen, aszfaltozás,
A megújult Dessewffy utcán beszélt Szilágyi Edina a beruházásról
Forrás:  Molnár Péter

A munkálatok július végén kezdődtek, két ütemben valósult meg a beruházás csaknem 95 millió forintnyi önkormányzati forrásból. Elsőként a Dembinszky és a Dobó utcák közötti szakaszon újult meg az út 78 méter hosszúságban, a második ütemmel pedig elkészült a Dembinszky és Ótemető utcák közötti rész is, illetve a társasházak előtti összekötő utak 279 méter hosszúságban kaptak szilárd útburkolatot.

Lépésről lépésre halad az útfelújítás

A Haon kérdésére a képviselő elmondta, folyamatosan halad a Csapókert utcáinak felújítása. Mint mondta, a Keresszegi utca egyes szakaszait mindenképpen rendbe kell tenni, illetve nagyfelületű aszfaltozásokra fog javaslatot tenni. Kiemelte a Bálint Pap utcát, amely szerinte nagyon rossz állapotban van.

Szilágyi Edina hozzátette, több utca rendbehozatalával azonban meg kell várni a 471-es főút belterületi szakaszának befejezését, hiszen a Sámsoni úti munkálatok megbolygatják a közlekedést, így a kisebb terelőutakra jelenleg szükség van. Ha azoknak a felújítását most kezdenék el, még nagyobb káoszt okoznának az utakon. Ennek kapcsán megemlítette, megújítják a Budai Nagy Antal és a Hétvezér utcai csomópontot is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában