Illegális horgászat

2 órája

Rosszkor, rossz helyen: drónfelvétel buktatta le a hajdú-bihari halászt

Egyre több a tiltott halászeszközt használók száma a hajdúsági tavaknál. Az egyik halászt drónfelvétel buktatta le.

Haon.hu

A vizek elkezdtek lehűlni, a horgászok száma a partokon elkezdett csökkenni, ezzel együtt változnak a horgászmódszerek és sajnos újfent előkerültek tiltott halászati eszközök is – emeli ki posztjában a Hajdú-Bihari Horgász Szervezetek Szövetsége. A halőri szolgálat munkatársai járőrözés közben tiltott halászeszközt találtak, később a drónkamera képernyőjén feltűnt az elkövető is. Nem sokkal ezután rendőri intézkedés követte a találkozást. A drónfelvételről készült videót a cikk alján megnézhetik.

Drónfelvétel buktatta le az illegális halászt Hajdú-Biharban
Drónfelvétel buktatta le az illegális halászt Hajdú-Biharban
Forrás: YouTube

Októberben két engedéllyel rendelkező horgász is úgy döntött, hogy növeli esélyeit egy-egy véghoroggal, ami tiltott eszköznek számít. Ennek használata 3-5 évig tartó területi jegy váltásától való eltiltást von maga után.

Drónfelvétel buktatta le az illegálisan horgászó férfit Hajdú-Biharban
Véghoroggal is próbálkoztak az illegális horgászok Hajdú-Biharban
Forrás: Facebook/Hajdú-Horgász Debrecen

Több mint 40 ezer kiló halat telepítettek idén a halászoknak és horgászoknak

A halőrök idén eddig csaknem 5 ezer személyt ellenőriztek és több mint száz figyelmeztetést adtak kisebb szabálysértésért, valamint 281 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a halászati hatóságnál. Orvhalászat vétsége miatt eddig 5 esetben indult büntetőeljárás.

A Hajdú-Bihar vármegyei horgászszövetség 2024-ben több mint 40 ezer kilogramm halat telepített az általa kezelt víztestekbe. A szövetség munkatársai a halakat minden rendelkezésre álló eszközzel meg kívánják védeni a tisztességesen horgászók számára.

Az oldal felhívja továbbá a horgászok figyelmét, hogy a nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken is kötelező az állami jegy megléte, és a fogási napló vezetése. Ebben az esetben csak idegenhonos halfaj tartható meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában