Honvédelem

2 órája

Brave Warrior: debreceni katonák a nemzetközi hadgyakorlat középpontjában

Több százan gyakorlatoznak ezekben a napokban Tótvázsonyban. A Brave Warrior nemzetközi hadgyakorlaton a debreceni Bocskai-dandár katonái is részt vesznek.

Haon.hu

Az ország területi egységének és szuverenitásának védelmére hivatott a Brave Warrior nemzetközi hadgyakorlat - közölte Rácz Szabolcs alezredes, dandárparancsnok-helyettes csütörtökön Tótvázsonyban, a gyakorlat sajtónapján. Mint azt az MTI írja, a NATO többnemzeti előretolt szárazföldi harccsoportjának gyakorlata keddtől csütörtökig tart.

A Bocskai-dandár katonái is részt vesznek a Brave Warrior nemzetközi gyakorlaton
A Bocskai-dandár katonái is részt vesznek a Brave Warrior nemzetközi gyakorlaton
Forrás: Facebook / MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár

A mintegy 800 katona részvételével tartott ellenőrző gyakorlaton megmérik, ellenőrzik, hogy a zászlóaljharccsoport az előírt követelményeknek, képességeknek megfelel-e - mondta az alezredes. Hozzátette: a harcászati gyakorlat minden mozzanatát ellenőrök felügyelik.

Rácz Szabolcs megemlítette, hogy a zászlóalj bázisát a Magyar Honvédség Bocskai István 11. páncélozott hajdúdandár 39-es zászlóalja képezi, valamint egy olasz, egy török, egy horvát század és támogatásként egy amerikai század gyakorlatozik.

Valósághű körülmények a Brave Warrior gyakorlaton

Közölte, hogy a gyakorlat során az összes alegységet kihívások elé állítják, az egyik legnehezebb feladat a beépített területen vívott harc, hiszen ez komoly összeszokottságot, felkészültséget igényel.

A mozzanat alatt kiképzést támogató eszközöket is igénybe vesznek, ezzel valósághű körülményeket teremtve.

Ez azt jelenti, hogy a találatokat a katonákon lévő szenzorok jelzik – mondta az alezredes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában