Oda nézzenek!

2 órája

Ismét vadászgépek töltik meg a hajdú-bihari eget

Ha látni mindenhonnan nem is, hallani Debrecenben egész biztosan lehet majd őket. A repülődandár tájékoztatása szerint leginkább a délutáni és az esti órákban lesznek majd észlelhetőek a gyakorlatozó vadászgépek.

Haon.hu

Ismét vadászgépek gyakorlatoznak majd Debrecen felett

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Ismét vadászgépek töltik meg a hajdú-bihari eget – figyelmeztet közösségi oldalán közzétett felhívásában a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárja. Mint írják, pilótáik kiképzési repüléseket végeznek október 21-én, 22-én és 24-én délután, valamint az esti órákban számos hazai nagyváros, egyebek mellett Debrecen felett is.

Ismét vadászgépek gyakorlatoznak majd Debrecen felett
Ismét vadászgépek gyakorlatoznak majd Debrecen felett
Forrás: Facebook / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár

A gyakorlatok idejére az érintett területeken nagyobb zaj- és hanghatásra kell számítani – figyelmeztet a bejegyzés. A honvédség bejegyzésében rámutatott, a délutáni és az esti repülések a kiképzési terveknek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában