régiek és újak egyaránt vannak

2019.10.26. 13:37

Éremparádé a debreceni országos börzén

Az ódon relikviák és a mai kiadványok között ezernyi képeslap, érme, plakett, jelvény, kitüntetés, régi pénz, könyv, sőt játék is várta az érdeklődőket szombaton a XI. Országos Numizmatikai Találkozón, a debreceni vasutas művelődési házban.

Fotó: Vass Attila

A nagyszabású dzsemborit évente egyszer rendezik meg minden október utolsó szombatján. Óriási az érdeklődés, délelőtti ottjártunkig már félezren érkeztek Angliából, Németországból, Erdélyből és Magyarország minden részéről – tudta meg a Napló a helyszínen Gyarmati József szervezőtől, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Hajdú-Bihar Megyei Csoportjának titkárától. Szóba elegyedtünk Szuhács Gáborral és az unokájával is, Tollár Vincével, akik Budapestről utaztak a Faraktár utcai intézménybe.

Gyarmati József kérdésünkre azt is elmondta, hogy az érmék közül általában az újak a legkeresettebbek, valamint az ezüst- és aranyérmek, de természetesen a régieknek is jó a forgalmuk. Az áraik 100 forinttól a csillagos égig változnak, most például egy 4-5 uncia súlyú aranypénz ára 400 ezer forintnál kezdődik. A szervezőtől megtudtuk azt is, hogy aki ilyesmivel akar foglalkozni, az nem árt, ha belép az éremgyűjtők egyesületébe, célszerű tanulmányoznia a szakirodalmat, továbbá érdemes beszélgetnie régi gyűjtőkkel is, hiszen itt is nemcsak sokat nyerni lehet, hanem nagyot bukni is.

VA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában