a magyar kultúra napja

2020.01.22. 15:11

A kultúra továbbörökítése a fő cél

Minden korosztály számára kínált kulturálódási lehetőséget a kisváros.

Fotó: Dandé Melinda

A kultúra örökösei címmel szervezett foglalkozás-sorozatot óvodásoknak és iskolásoknak a magyar kultúra napján a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely, ahol egy helyen találják meg az itt élők a kulturális értékeket, lehetőségeket. A felnőtteket ingyenes könyvtári beiratkozással és díjmentes múzeumi belépéssel várták. Az Eszterlánc Óvodával együttműködve több éve hagyomány, hogy a nagycsoportosok ezen a héten látogatnak el a városi könyvtárba, így leendő iskolásként nyitottabbá válhatnak a könyvekre, az olvasásra. Az iskola alsó tagozatos tanulói helytörténeti sétán és ahhoz kapcsolódó foglalkozáson ismerkedtek meg a helyi kulturális értékekkel. Délutánonként igény szerint kézműves tevékenységekre is fogadták az osztályokat.

– Az épület gyermekzsivajtól volt hangos, megtelt élettel, ami mindig jó érzés az itt dolgozóknak. Ezekkel a programokkal a fiatalabb generációkat szeretnénk érzékenyíteni a kulturális értékek iránt, hogy felnőttként is szívesen járjanak könyvtárba, múzeumba, programokra. Intézményünk ilyenkor készülő munkatervében kiemelten fontos cél az oktatási-nevelési intézményekkel való folyamatos együttműködés, amely során szeretnénk a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel idén is aktívan segíteni a pedagógiai munkát – árulta el az intézmény vezetője Tarné Hajdú Judit.

Az iskolák külön is megemlékeztek

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI felsős tanulói plakátokat készítettek a magyar kultúra napjára osztály szinten – melyeket az iskola folyosóján is kihelyeztek –, valamint előzetesen feladatlapokat kellett megoldaniuk, melyek eredményeit a féléves diákönkormányzati összejövetelen hirdetik ki.

A Debreceni Csapókerti Általános Iskola Hajdúsámsoni Tagintézményének diákjai rendhagyó irodalomórán is felelevenítették a nemzeti imádság történetét és írójának életét.

Dandé Melinda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában