Összefogás

2020.04.07. 17:54

Maszkvarrásra buzdít és új mesehőssel jelentkezett a MODEM

Megjelent a legújabb MODEM-mese, ezúttal Muki, a detektív főszereplésével.

Fotó: MODEM

Foglalkoztató füzeteiben minden héten egy általa kiállított műalkotáshoz kapcsolódó mesével és a történethez illeszkedő játékos, mozgásos, kreatív feladatokkal szólítja meg az alkotni és kikapcsolódni vágyó gyerekeket a MODEM – tudtuk meg a kulturális intézmény közleményéből.

Minden foglalkoztató füzet mellé hanganyag készül, melyet ezen a linken keresztül lehet majd meghallgatni.

Az elkészített alkotásokért cserébe az adott meséhez illeszkedő, egyedi matrica jár, melyet minden alkalommal csütörtökön kapnak meg a gyerekek, eleinte digitális formában. a MODEM ígéri, hogy az így összegyűjtött matricákat később minden gyerek „igaziban” is kézhez kap, amint lehet.

A matrica megszerzéséhez csak két dologra kell odafigyelni:

  • Időben elküldeni a gyerekek munkáit, melyeket befotózva az [email protected] e-mail címre várnak.
  • Az e-mailben feltüntetni a gyermek/gyermekek nevét, a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét. Erre az e-mail címre fogják küldeni a matricát.
  • A meséből ízelítőt is kaptunk:

    Egy picinyke szoba barna asztalán egy félbehagyott, vaskos könyv lapjai porosodnak, s a lapokon egy olvasószemüveg pihen. Az írógépben hagyott gondolatok várják, mikor szabadulhatnak ki a gép szorításából. Ennél az íróasztalnál szokott dolgozni Barnabás, a magánnyomozó. Kicsiny irodája pont megfelelő a hosszas merengésre és okfejtésre.

    Viszont nincs egyedül! A könyv mögött ébredezik a minden irányba mozgó kaméleonszemeivel Muki, Barnabás társa. Jaj, észre is vett minket! Lapuljunk le! Ekkor belép a szobába egy idegen...

    Folytatják a maszkvarrást

    Az elmúlt héten több mint hatezer maszk talált gazdára a MODEM jóvoltából, sok-sok támogató, együttműködő intézmény és magánember segítségével. Az intézmény külön köszönettel illette a Debreceni Szakképző Centrum, a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház munkatársait, továbbá valamennyi magánembert, aki szabással vagy varrással segíti a programot. A Varrjunk maszkot összefogással! nevű kezdeményezés folytatódik, várják a felajánlásokat és a pénzbeli támogatást, emellett anyagokat, vékony vagy vastagabb kalapgumit, keskeny vagy széles, fehér vagy színes, hosszabb vagy rövidebb gumikat.

    A segítő szándékú érdeklődőket arra kérik, hogy jelentkezzenek a [email protected] címen, s a tárgyba írják be, hogy melyik fázisban tudnak hozzájárulni: anyagbeszerzés – pénzbeli támogatás – szabás – varrás – mosás, vasalás – szállítás. A levélben írják le pontosan, hogy az adott szakaszban mikor mit tudnak felajánlani (például: 200 méter lepedővásznat felajánlok, amelyet erről a címről ekkor lehet elhozni). A MODEM illetékesei minden folyamatot rögzítenek, összefognak, intézik a szállítást.

    Bármilyen kisebb-nagyobb összegű támogatást köszönettel vesznek a következő bankszámlaszámon: 11738008-29909795. A megjegyzésbe kérik, tüntessék fel: Varrjunk maszkot, támogatás.

    Online művészetpedagógiai foglalkozások

    2019-ben, a rendszerváltás harmincadik évfordulóján a MODEM hároméves oktatási projektet indított elsősorban középiskolások számára. Ehhez kapcsolódóan Don Tamás, a projekt egyik vezetője és a MODEM kurátora tart online művészetpedagógiai foglakozásokat iskolásoknak, mely workshopokon kreatív feladatokkal hozza közelebb a kortárs művészetet a fiatalokhoz.

    Bővebb információ ezen a linken található.

    Jelentkezés: [email protected]

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában