fotókkal

2021.06.13. 16:46

Búcsút intettek az online találkozásnak a Vojtinánál

Lezárták a csonka évadot a bábosok, most elindították a nyári játékaik sorát.

Fotó: Molnár Péter

Bohócokkal, zsonglőrrel, bábbal, varázslattal, muzsikával és játékkal várta az érdeklődőket a Vojtina Bábszínház csapata vasárnap a debreceni Nagytemplom mögötti Emlékkertben. A társaság nagy örömmel jelentette be, ezzel a programmal elindul a nyári eseménysorozatuk, így tehát végleg búcsút inthetnek a rendhagyó, online térbe szorult 2020/21-es évadnak.

A személyes találkozást nem is vették félvállról: a város centrumában már reggel tízkor mókás harmonikaszó csalogatta a családokat. Az eseményre kilátogatók – akik egy-egy piros bohóc orrot is kaptak, majd a gólyalábasok alatt átbújva juthattak a helyszínre – minden jel szerint maguk is hálásak voltak a szórakoztatásért, legalábbis erről árulkodott a szűnni nem akaró vastaps, az ováció és hangos kacaj, ami megtöltötte élettel a teret.

A nap a gólyalábasok mókás produkciójával kezdődött, később a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála! című vásári játékot adták elő a bábosok. A gyerekeket ezen kívül ügyességi, valamint zenés-táncos programok várták.

Gyerekeknek, felnőtteknek

Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója lapunknak elmondta: bár megtalálták a pozitívumokat az elmúlt néhány hónap lehetőségeiben is, de már mindennél jobban várták az újbóli találkozást a közönségükkel. – Olyan dolgokkal kezdtünk el foglalkozni a koronavírus-járvány miatt, amiben korábban sosem gondolkodtunk. Azzal, hogy az online térbe különböző tartalmakat készítettünk, nagyon sok kreatív energiát mozgósítottunk, de volt időnk arra is, hogy kicsinosítsuk a színházat. Nem telt el tehát tétlenül az elmúlt másfél év sem, de a gyerekek önfeledt kacagása nélkül mégis üres volt a színház– mondta.

Az érdeklődők hétvégén a Dósa nádor téren találkozhatnak a bábszínház csapatával, itt a kultúr-FRÖCCS programsorozat részeként vadonatúj történeteket és játékokat mutatnak be, Triciklis mesék címmel. Ezek a produkciók a megszokottnál rövidebb meséket tartalmaznak, mindegyiket a pandémia időszakéban állták össze, így kifejezetten szabadtéri rendezvényre tervezték őket. A bábszínház igazgatójától azt is megtudtuk, hogy Sarkadi Bence, a világhírű marionett játékos is ellátogat majd Debrecenbe, aki többek között felnőtteknek szóló előadással is megörvendezteti a közönségét.

A Vojtina Bábszínház csapatával a nyár folyamán Debrecenen kívül több vidéki helyszínen is találkozhatnak az érdeklődők.

BBI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában