ballagás

2021.06.22. 14:45

Már csak nyolcan búcsúztak a körösszakáli iskolától

Hangszeres kísérettel adta elő dalokat ballagásukon a diákok.

Fotó: Vmirjáncki József

A település Román Nemzetiségi Kéttannyelvű Általános Iskolája a hétvégén tartotta ballagási és tanévzáró ünnepségét. A hagyományos, mindig emlékezetes iskolai esemény csak annyiban különbözött most az elmúlt években tartott ilyen összejövetelektől, hogy mostanra a gyerekek száma nagyon lecsökkent. Ebben az évben 8 tanuló búcsúzott az iskolától.

Fotó: Vmirjáncki József

Az osztályteremben Gurbai Jánosné osztályfőnök köszönt el tanítványitól. Elmondta, a diákok sok, szép eredményt értetek el tanulmányaik során, amellyel öregbítettétek az iskola és a község hírnevét. Ezután énekszó kíséretével bejárták szép, tágas és korszerűen felszerelt iskolájuk helyiségeit. Kint, a szabadban megtartott ünnepségen Szilágyi Lászlóné iskolaigazgató búcsúzott kedves szavakkal az általános iskolai tanulmányaikat befejező fiataloktól.

Fotó: Vmirjáncki József

A búcsúzó diákok pedig kedves dalokkal köszönték tanáraik, szüleik lelkiismeretes munkáját. Dalaikat Varga Cecília tanárnő és Ferenczi Vilmos tanár úr hangszeren kísérte. Énekükkel sok megjelent hozzátartozó szemébe csaltak könnyeket. A ballagási ünnepség a megjelent szülők és más hozzátartozók gratulációjával végződött, amikor sok-sok virággal és ajándékokkal kedveskedtek a búcsúzó diákoknak.

Vmirjáncki József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában