Közös éneklés és játék

2021.07.05. 12:52

Idén hatvankét gyermek vesz részt a debreceni liturgikus zenei táborban

Az ország több pontjából is érkeztek érdeklődők.

Fotó: Molnár Péter

Liturgikus zenei tábor vette kezdetét hétfőn a debreceni Metropóliai Hivatal és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon falai között. Mint megtudtuk, idén hatvankét tizenéves mélyülhet el a liturgikus zene világában. Évekkel ezelőtt, 2019-ben hagyományteremtő szándékkel szervezte meg a görögkatolikus egyház a tábort, ahol ezen a héten az általános és középiskolások az alapdallamokat (tropár, kontár, sztichira) ismerhetik meg közelebbről. A kezdeményezés az elmúlt két esztendőben is népszerű volt a kisiskolások körében, azonban a mostani lelkesedés minden várokozást felülmúlt. Domokos Éva szervező érdeklődésünkre elmondta, az ország több pontjából is érkeztek érdeklődők: Hajdúdorogról, Mezőkövesdről, Budapestről és Pécsről is.

Fotó: Molnár Péter

Színes programok

– Vannak visszatérő vendégeink, de akadnak új arcok is – aminek nagyon örülünk. Hiányzott már számukra a kikapcsolódás, látni rajtunk, nagyon ki vannak éhezve a gyerekek a közösen eltöltött időre. Ez a néhány nap tökéletes lesz arra, hogy kortársaikkal újra találkozhassanak, kirándulhassanak. A zenetanulás mellett lehetőségünk van a gyermekeknek arra, hogy jobban megismerjék Debrecent, és természetesen a kisvasutazás sem maradhat ki a programok közül. A kicsik igazán szorgalmasak, ami fontos, ugyanis csütörtökön egy közös fellépéssel fogják zárni a hetet, ahol megmutathatják a családtagjaiknak, barátaiknak, mit tanultak a napokban – fogalmazott.

A tábor szakmai vezetője idén is dr. Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy és énekművész, aki több zenész és pedagógus társával együtt vezeti be a gyerkőcöket a liturgikus ének-zene világának izgalmas rejtelmeibe. Mindezt sok játékkal, közös és egyéni énektanítással, a gyermekek számára több vidám és hasznos tevékenységgel tarkítva. Továbbá csoportvezetőként jelen lesz Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya is, aki szerint e néhány nap a zene és az ének igazi ünnepe.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában