Fesztivál

2021.07.25. 15:57

Két színpadról is dübörgött a zene Biharnagybajomban

A nehéz időszak lezárásaként, a szabadabb érintkezés nyitányaként, egy sikeres pályázat után rendezte meg az első Sárrét Fesztet Biharnagybajom önkormányzata szombaton.

A rendezők a művelődési ház mögötti sportpályát alakították át fesztiváltérré, azaz felállítottak két színpadot; középen, a nagy hűsölő sátorban volt lehetőség a beszélgetésre, előadásokra, étkezésre; míg két oldalon az árusok, illetve a főzőcsapatok kaptak helyet. A vendégeket a fiatal polgárőrök regisztrálták a bejáratnál, majd az egyébként ingyenes esemény látogatására jogosító karszalagot is segítettek felhelyezni. A fesztivál helyszínére lépve rögtön megállásra késztették a vendégeket a Sárrét sokszínűségét bemutató fotókiállítás díjnyertes alkotásai. A pálya bal oldalán a főzőcsapatok tüsténkedtek, velük szemben az árusok voltak, akik nem panaszkodhattak, hiszen szép számmal jöttek érdeklődők Biharnagybajomból is és a környező falvakból is. A színpadokon folyamatosan voltak koncertek. A nagyszínpad előtti tér pedig a Magna Cum Laude esti koncertjére szinte megtelt.

Nemes-Lajsz Julianna | Fotó: Kovács Zsolt

Zachertől Zupkóig

– A kistérségi kulturális kínálatot bővítendő, az interneten szerveztük meg a Sárrét Fesztet, Biharnagybajom ez évi egyik olyan rendezvényét, amelyet első alkalommal rendeztünk meg. A másik szeptember 4-én lesz: a motoros találkozó, amelynek a nemrégiben alakult helyi motoros klub lesz a házigazdája. Persze megtartjuk augusztus 13-án a hagyományos falunapunkat is – sorolta Biharnagybajom idei jelentős közösségi eseményeit Nemes-Lajsz Julianna, a művelődési ház igazgatója.

– A rendezvényt Szító Sándor polgármester nyitotta meg. Délelőtt street food főzőversenyt rendeztünk. Itt a résztvevők nem feltétlenül hamburgereket és lángosokat készítettek, hanem a hagyományos sárréti ízeket, ételeket próbálták street food módon előállítani. Volt, aki pitába tett pörköltet, magyaros ízesítésű húst, de sokféle palacsintát is készítettek. Lázár séf és Zupkó Tamás bírálta el az ételeket és adott hasznos tanácsokat készítőiknek. Zacher Gábor tartott egy tartalmas előadást „Bármikor abba tudom hagyni” címmel. A vendégek együtt bulizhattak a Hősökkel és este a Magna Cum Laudéval, de fellépett a Black XS Damce Team és az Eastsiders Crew is. Összességében közel 1500 vendégünk van – adott fesztiválkörképet az intézményvezető.

Kovács Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában