fotókkal

2021.08.07. 20:27

Népi játékok, hagyományőrzés és tűzzsonglőrök a kismarjai Kultúrák Napján

Színes programokkal várták a vendégeket a falu sportpályáján.

Kulturnap Kismarján

Fotó: Kovács Péter

Egy négy eseményből álló rendezvénysorozatra nyert támogatást a kismarjai önkormányzat, amely szombaton tartotta meg az első közösségi alkalmat, mégpedig Kultúrák Napja elnevezéssel. A program jelentőségét az adta, hogy a pandémia óta ez az első rendezvénye Kismarjának. A mostanit még további három követi majd. Mégpedig ősszel egy szüreti nap, jövő év tavaszán a húsvét, majd a hagyományos időpontban, tehát július elején a kismarjai falunap. Ezt – válaszolta kérdésünkre Farkas István Attila polgármester – erre az évre nem merték még betervezni, félve a járványügyi helyzettől.

– A gyerekeknek egész nap ingyenesen használható légvárral kedveskedünk, a felnőtteknek és a kisebbeknek is a régi magyar hagyományokat felelevenítő csoport tart bemutatót. Kora délután érkeznek a néptáncosok, közöttük országhatáron túliak is. Őket az Irigy Hónaljmirigy váltja a színpadon. Késő délután a Kredenc együttes lép fel, este Nagy Szilárd ad koncertet, és a tűzzsonglőrök látványos bemutatója színesíti a programot. A programot pedig egy harmincperces tűzijátékkal zárjuk – sorolta a polgármester.

A népi játékoknál találkoztunk Dulin Jánossal, Dulinné Kónya Ilonával, valamint Péter és Zoé unokáikkal. – Mi Pocsajban lakunk, de a férjem sokat focizott itt, és ismeri a kismarjaiakat is. Két hete Pocsajban volt lovasnap, sok játékkal, azt nagyon élvezték az unokák. Így átjöttünk ide, hogy megnézzük, milyen játékok vannak itt – mondta a feleség.

Fotó: Kovács Péter

KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában