A Déri mellett parkolt le

2023.09.13. 15:19

Utazzon együtt Petőfivel! Debrecenbe ért a buszos vándorkiállítás – fotókkal

Haon.hu

Megérkezett a Petőfi-busz Debrecenbe

Forrás: Kiss Annamarie

Kedden megérkezett Debrecenbe, és a Déri Múzeum előtt várja érdeklődőit a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, a Petőfi-busz. Az „Átröpűlök hosszában hazámon” címet viselő tárlat egyszerre utal Petőfi utazás iránti szenvedélyére és a kiállítás különleges jellegére.  

A tárlat a haladás, sebesség, út, utazás fogalmaiból indul ki, és az aktuális kutatásokra alapozva, egyedi megközelítésből mutatja be Petőfi személyiségét, munkásságának ismert darabjait. Egy képzeletbeli utazásra hív, melyen 1845-ben Petőfi mellé felszállunk a gyorsszekérre, hogy a költő a „változó szerencse szekerén” felidézze számunkra múltjának meghatározó állomásait, és velünk együtt fürkéssze jövőjét.  

A tárlat nem a költő életrajzát helyezi fókuszba, sokkal inkább az alkotói attitűdöt meghatározó döntési helyzeteket mutatja be, mint például a költővé válás, a társadalmi mobilitás, az életpálya megválasztása, a közéleti szerepvállalás, az irodalmi élet szervezése vagy a családalapítás.

A kiállítás szeptember 15-ig látogatható minden nap, csoportok számára előzetes regisztrációt követően 8-16 óra között, míg az egyéni érdeklődőknek 16-tól 18 óráig van lehetőségük a bejárásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában