Tárlat

2023.12.01. 19:20

Karácsonyváró kiállítás nyílt az Új Városházán - fotókkal

Haon.hu

Forrás: Czinege Melinda

„Kezeim munkáját tedd maradandóvá” címmel nyílt meg pénteken délután Kiss Árpádné palást készítő népi iparművész, a Népművészet Mestere, az MMA köztestületi tagja karácsonyváró kiállítása a debreceni Új Városháza Galériájában.

Köszöntőt Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke és Komolay Szabolcs, a Kulturális Bizottság elnöke mondott. A kiállítást Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg, közreműködött Bárdos Ildikó népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere.

Meghívott alkotó Baji Imre (kosárfonó), Dezsőné Borbély Emma (szövő), Fazekas Ferenc (fazekas), Harsányi Edit (hímző), Lócziné Gödény Judit (mézeskalács készítő), Szatmári Ferenc (kosárfonó), Tóthné Dénes Anikó (viseletkészítő), Buka Csabáné (csipkeverő), Herpácsiné Mester Marianna (szalmafonó), Lipcsei Jánosné (szövő). A kiállítás 2024. január 15-ig tekinthető meg az Új Városháza nyitva tartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában