Hagyományőrzés

2024.06.03. 14:03

Dalostalálkozót tartottak Földesen

Péter Imre

A magyar nóták és népdalok, a néptánc szépséges csokrát hozta el Földesre június elsején tizenöt település 17 előadócsoportja. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szól a nóta, száll a dal című dalostalálkozót a Karácsony Sándor Közösségi Házban szervezte meg a Földesen működő Nosztalgia 2002 Hagyományőrző Klub Egyesület.

dalostalálkozó-földes
A csoportok vezetői gazdag programot állítottak össze a dalostalálkozóra
Forrás: Péter Imre

Dalostalálkozó, amivel hagyományokat őriznek

Az érkező csoportok régi ismerősként köszöntötték egymást. Sokszor találkoztak már Földesen és településeik nyugdíjas zenei rendezvényein. A magyar nóta és népdal megőrzését feladatuknak tekintve ez az idősebb korosztály elhívatott abban, hogy a településeik egykori lakóinak hagyományait is megőrizzék. A találkozó résztvevőit a nagyközség polgármestere, Jeneiné dr. Egri Izabella és Korbélyné Nonn Rozália, az egyesület elnöke köszöntötte.

A nyugdíjasklubok barátságát erősítik

A dalostalálkozó színes műsorkavalkádjában Márkus Ica, Pomázi László, Perge Attila, Szabó Sándor magyarnóta, Udvarhelyi Péter operetténekes is fellépett Buktai Zoltán prímás kíséretével, régi és új magyar nótákkal, operettrészletekkel szórakoztatva a közönséget. A találkozót társas ebéd és Nagy Zoltán zenéjével közös táncos program zárta.

A több mint négyórás programban a csoportok közel kétszáz tagja szerepelt.

A fellépők egyéni és közös műsorszámaikkal bizonyították, hogy az évente megrendezendő dalostalálkozó a magyar nóta, a néptánc és a kóruszene túlélését segíti, erősítve a nyugdíjasklubok közötti barátságot és együttműködést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában