Kiállítás

2024.06.02. 20:06

Tájak, virágok és mandalák a Gázvezeték utcán

Haon.hu

Még június közepéig látható az a debreceni kiállítás, amelyen Aczél Ferencné Abdai Róza mezőpeterdi művész olajfestményei és Nyitrainé Ferencz Gyöngyi tégláskerti képzőművész mandaladíszes alkotásait lehet megtekinteni. A tárlat a Freedom Közösségi Házban (Debrecen, Gázvezeték u. 50.) várja az érdeklődőket.

debreceni kiállítás
Aczél Ferencné Abdai Róza egyik festménye. Az alkotó munkái is láthatók a debreceni kiállításon
Forrás: magánarchívum

Aczél Ferencné Simon M. Veronika grafikus-festőművész tanítványa volt. Több csoportos kiállításon szerepelt, három önálló tárlatot jegyezhet. Számos antológiában, könyvben látható képei, és több díjra is büszke lehet. Legkedvesebb számára a Beöthy Művészeti Társaság által adományozott Leonardo-díja.

Nyitrainé Ferencz Gyöngyi amatőr festőnek vallja magát. Tanítói diplomája mellett tűzzománcozott és dísztárgykészítői végzettséget szerzett. Három évvel ezelőtt kezdett mandalákat festeni – a színek világa, végtelen variálhatósága akkor ragadta magával. Ma már nemcsak képeket fest, hanem dísz- és használati tárgyakat is szebbé tesz egyedi mandaláival.

debreceni kiállítás
Naptárak Nyitrainé Ferencz Gyöngyi munkáival
Forrás: magánarchívum

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában