Mozi

2024.07.20. 21:44

Debreceni rendező filmjét is vetítik a palicsi filmfesztiválon

Haon.hu

A szokásosnál jóval több magyar filmet mutatnak be a július 20-án este kezdődő, 31. Nemzetközi Palicsi Filmfesztiválon: két film a versenyprogramokban szerepel, míg hat alkotást a magyar filmek válogatásában, további hatot a Zsigmond Vilmosnak szentelt program során, hetet pedig az Európa fiatal szelleme nevű szekcióban láthat a közönség Szerbiában – tájékoztat az MTI.

A debreceni származású rendező, Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című alkotása a palicsi filmfesztivál fődíjáért száll versenybe. A kiüresedett párkapcsolatokról szóló film Hajdu Szabolcs trilógiájának második része. A sorozat 2016-ban az Ernelláék Farkaséknál című filmmel kezdődött, és az Egy százalék indián című produkcióval zárul, amely várhatóan az év végén kerül a mozikba. A történetben Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Olga testvére és férje, Zita és Levente. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül megünnepelni, de gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában