Öten vágnak neki

2023.01.08. 11:06

A Debreceni Egyetem sportolói is részt vesznek a Téli Egyetemi Világjátékokon

Az 1932. és 1980. évi Téli Olimpiák után ismét rangos nemzetközi téli multisport esemény házigazdája lesz a New York állambeli Lake Placid.

Névtelen terv - 1

A korábbi Téli Olimpia helyszínén megrendezendő, a nemzetközi egyetemi sport legrangosabb eseményén az eddigieknél nagyobb létszámú, több, mint 50 fős magyar csapat vesz részt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a 2022. év elején leadott nevezés alapján elnyerte a részvételi jogot a férfi egyetemi jégkorong válogatott, így 2019 után újra képviselteti magát a sportág a Téli Egyetemi Világjátékokon - írja a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

A korábbi éveknél nagyobb létszámú alpesi sí csapat vesz részt az eseményen, szinte kivétel nélkül felnőtt válogatott kerettagok.

Hosszúpályás gyorskorcsolyában várhatóak a legjobb eredmények, versenyzőink a 2022. márciusában szintén Lake Placidben megrendezett Egyetemi Világbajnokságon ezüst- és bronzérmet nyertek.

Műkorcsolya és jégtánc sportágakban a rendkívül szűkös hazai mezőny, valamint az Európa-bajnokság közelsége eleve behatárolja a lehetőségeket, sízéshez hasonlóan szintén felnőtt válogatott versenyzők kapták a részvételi lehetőséget az Egyetemi Világjátékokon.

Rövidpályás gyorskorcsolyában a sportág hazai, folyamatban lévő szerkezeti átalakulása csupán egy versenyző részvételét tette lehetővé.

Magyar érdekeltségű sportágak: alpesi sí, rövidpályás gyorskorcsolya, hosszúpályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, jégtánc, jégkorong.

A Debreceni Egyetem képviselői

Hosszúpályás gyorskorcsolya:
Bejczi Botond Balázs (DE)
Bödei Bálint (DE)

Jégkorong:
Vedran Bogesic (DE) 
Kókai Máté (DE)
Molnár Gergő László (DE)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában