Labdarúgás

2023.10.24. 12:19

Bajnokok Tornájával zárult a DVKLSZ szabadtéri bajnoksága

Idén is rengeteg embert mozgatott meg a kispályás futball.

Haon.hu

Parázs meccseket hozott a torna

Forrás: Vasziliu Tamás-archív

Hétfőn a Hatvan Non-Stop Bajnokok Tornájával fejeződött be a DVKLSZ szabadtér bajnoksága. – Az idei évben is sikeresen zajlott le a szövetségünk által szervezett szabadtéri bajnokság – nyilatkozta Vasziliu Tamás, a DVKLSZ elnöke, aki bajnoki összegzésként elmondta, a tavasz elejétől kezdve, mintegy 1700 labdarúgást szerető sportembernek biztosítottak, a szervezett keretek között történő rendszeresen sportolást. – Hat osztályban avattunk bajnokot, köztük az öregfiúk között is. Nagy öröm, hogy szervezetünk munkáját és a bajnokság lebonyolítását kiemelten támogatja Papp László polgármester, Debrecen önkormányzata és az Országos Minifutball Szövetség is. Legjobb csapataink közül, az évad során többen kvalifikált magukat a Minifutball Szövetség kelet-magyarországi döntőjére. Az említett júliusi tornán, melyre az ország keleti feléből érkeztek a legjobb kispályás labdarúgó csapatok, a Spectrum végül bronzérmes lett. Ezt nagyon dicsőséges eredménynek tartom. Ugyanez a formáció végül a bajnokság zárásakor ezüstérmes lett az első osztályban, amelyben 18 pont előnnyel a Hungarotarg bizonyult a legjobbnak. Utóbbi csapat a győzelmével kvalifikálta magát a jövő évi Minifutball Szövetség kelet-magyarországi döntőjére és a DVKLSZ záróeseményére, a Bajnokok Tornájára is – mondta. 

Meglepetés született 

A hagyományosan megrendezett Bajnokok Tornáját minden évben megszervezi a városi labdarúgó szövetség. Idén valamennyi kispályás labdarúgó osztály bajnokcsapata részt vett a versengésben. A tornán jó iramú, szikrázó, néhol feszültebb hangulatú mérkőzéseket láthattak a kilátogatók. – A résztvevőket két hármas csoportba sorsoltuk, melynek a győztesei vívták a döntőt. – folytatta az elnök. – Meglepetésre a finálét a negyedosztály bajnoka, a Nimbusz Team vívta, az ötödosztály bajnokával, a Phoenix SE-vel. Itt egy döntetlen szagú meccsen – 0–0-s félidőt követően –, egy szerencsés második játékrészbeli góllal (1–0-ra), a Phoenix SE csapata nyerte meg a Hatvan Non-Stop Bajnokok Tornáját. A torna egészét tekintve, a fiatal, többnyire tizenéves srácokból álló csapat, megérdemelten emelhette magasba a trófeát. Fegyelmezett játékkal már az előcsatározások során is okoztak meglepetést, mikor 4–3 arányban sikerült két vállra fektetniük az első osztály bajnokcsapatát – fogalmazott. 

dvklsz-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen
Vasziliu Tamás is segédkezett a díjátadáson 
Forrás: Vasziliu Tamás-archív

Szép célok 

Az elnök szót ejtett a folytatásról is, s kifejtette, továbbra is igyekeznek nagy szerepet vállalni a debreceni sportéletben. – Az esemény végeztével is tovább folyik a munka. Hamarosan megrendezzük az ünnepélyes bajnoki díjkiosztónkat. Továbbá, már zajlik a téli teremlabdarúgó kispályás bajnokságunkra a nevezés, melyet november legvégén tervezünk elindítani. Számukra a téli hónapokban igyekszünk majd szervezett keretek között biztosítani a lehetőséget a rendszeres sportolásra – nyilatkozta. 

A díjazottak: 

DVKLSZ 2023-as szabadtéri bajnokságának győztesei: 

11Teamsport-Minifutball 1. osztály: Hungarotarg 

BeStrong 2. osztály: Aqua Generál–Lendület FC 

T-Bútor Outlet 3. osztály: Natuti FC 

Bástya Kupa 4. osztály: Nimbusz Team 

Solar Panel 5. osztály: Phoenix SE 

Pláza Erotika Öregfiúk osztály: DB Labor-Dentofit 

A bajnokság legjobb játékosa (csapatok szavazat alapján): Babotán József (Pontycentrum Kft.) 

A bajnokság legjobb játékvezetője (csapatok szavazat alapján): Darányi Antal 

Hatvan Non-Stop Bajnokok Tornája győztese: Phoenix SE 

Bajnokok Tornája legjobb játékosa (MVP): Tóth Csaba (Phoenix SE)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában