Futsal

2023.10.09. 11:13

MK: a második körben csatlakoznak a hajdú-bihariak

Több újítást is bevezetnek a kupában, régiókra osztották a csapatokat a férfiaknál és a hölgyeknél is.

Haon.hu

Trencsényi Jánosék is készülhetnek

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Kisorsolták a férfi és női Magyar Kupa első és második körét. Amint azt a futsalhungary.hu-n írják, az idei kiírásban az első két fordulóban az uraknál az alacsonyabb osztályú csapatokat négy régióra osztották, Észak-nyugati, Észak-keleti, Dél-nyugati és Dél-keletire. Az első körben a 12 két NB I.-es együttes kiemelt volt, így ők nem voltak érintettek. 27 alakulatot, 19 másodosztályú és a 8 harmadosztályú csapatot 7 párba sorsoltak, így 13 együttes erőnyerőként automatikusan továbbjutott. 

A második fordulóban a 7 továbbjutót és a 13 erőnyerőt ugyanúgy a négy régió alapján sorolták be, míg melléjük érkezett a 12 NB I.-es csapat, akiket keleti és nyugati régióra osztottak, ők nem kerülhettek össze. Itt a 16 továbbjutót majd még keleti és nyugati régióra osztják, és csak a legjobb nyolc között szűnik meg a területi elv kiemelése. A továbbjutás a megszokott módon, egy mérkőzésen dől el és az alacsonyabb osztályú jut tovább döntetlen esetén. A negyeddöntőt már oda-vissza alapon rendezik. A Final Four május 11-12-én lesz, a helyszín egyelőre nem ismert.

Ami változás az idei évben, hogy a kupameccseknél megszűnik a szerdai játéknap, nem hétköziek lesznek, a bajnoki fordulókhoz hasonlóan péntek és hétfő lesz a játéknapja. A második fordulóban (január 5. és 8.) kapcsolódik be a küzdelmekbe a DEAC és az MVFC Berettyóújfalu is, előbbi a Lurkó FC–Lajosmizse párharc győztesével küzd majd meg, utóbbira pedig a Gyulaháza vár.

A DEAC is a belevág

A hölgyeknél 24 együttes volt érdekelt, így egyszerű volt a lebonyolítás. Az első körben a 16 másodosztályú csapatot 8 párba sorsolták, míg folytatásban a 8 továbbjutóhoz a 8 élvonalbeli együttest hozzá sorsolták. Az első körben az együtteseket a férfiakhoz hasonlóan négy régióra osztották, Észak-nyugati, Észak-keleti, Dél-nyugati és Dél-keletire. Ez a területi elv a második fordulóra is megmaradt, míg az NB I.-es gárdákat keletire és nyugatira osztották.

A lebonyolítás a megszokott, egy meccsen dől el a továbbjutás, döntetlen esetén az első fordulóban hosszabbítás, majd büntetők következnek. A második körben a döntetlen az alacsonyabb osztályúnak kedvez és ő jut tovább. A negyeddöntő viszont már két mérkőzésen dől el, és itt már megszűnik a területi elv alapú kiemelés. A Final Four a nőknél is május 11-12-én lesz. 

A címvédő DEAC együttese a második körben száll be a küzdelmekbe, a Gyulai Amazonok–Orosházai MTK összecsapás továbbjutója ellen kezd majd december elején. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában