Labdarúgás

2024.05.11. 21:59

Óriási hangulat közepette védte meg bajnoki címét a Monostorpályi – fotókkal, videóval!

Nem ittak előre a medve bőrére, de a megérdemelt győzelem után a pálinka is fogyott rendesen. Egy felejthetetlen délutánt még felejthetetlenebb este követ Monostorpályiban.

Tóth Huba Elemér

A meccs végén nagy volt az öröm: a Monostorpályi megvédte a bajnoki címét

Fotó: Czinege Melinda

Igen régen fordult már elő, hogy egy csapat megvédje bajnoki címét a Hajdú-Bihar vármegyei I. osztályban. Azonban minden adott volt ahhoz, hogy a Monostorpályi feliratkozzon erre a listára, Bereczky Bence együttesét már csak két pont választotta el a végső sikertől. A címvédő szombaton 16.30-as kezdéssel a Hajdúböszörményt látta vendégül ideiglenes albérletében, Hosszúpályiban, amely összecsapásra a Haon is ellátogatott.

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (37)
A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek
Fotó: Czinege Melinda

Így hangolódtak a szurkolók

Sajtos-tejfölös lángossal, házi készítésű süteménnyel, illetve „welcome drink” címszó alatt helyi, minőségi pálinkával kínáltak bennünket a jó kedélyű, barátságos vendéglátók, akik igazi ünnepre készültek. 

Bár titkon mindenki bajnokavatásra készült, még senki sem akart előre inni a medve bőrére, de a bátorító hungarikumot sokan bekészítették maguk mellé. A jó hangulatot pedig még inkább fokozta, mikor megérkeztek az ultrák, akik hatalmas zászlókkal, molinókkal és dobbal jöttek a helyszínre – igazi fesztiválhangulatot varázsolva.

Közben sokan fél szemmel az ifisták meccsét figyelték, a Monostorpályi Lakatos Gergő duplájának köszönhetően legyőzte a listavezető HTE-t, így ideiglenesen a második helyre lépett fel a tabellán. Hazai szempontból tehát a „kicsik” (U19-esek) jól szerepeltek, a bemelegítés után pedig a felnőttek következtek.

Eksztázis a lelátón

Míg a lelátón több mint ötszáz fő várta kíváncsian az összecsapást, addig a háttérben a szakács, Szántó Imre arról gondoskodott, hogy időben elkészüljön a szarvas- és sertéspörkölt. 

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (1)
Szántó Imre felelt az ételért
Fotó: Czinege Melinda

– Összesen nyolcvan kilogramm hús, három üstben fő. 

Sok néző van, mindenki éhes a győzelemre és persze a szívünkből fűszerezett pörköltre is.

– Mi már tíz óra előtt itt voltunk, előkészültünk. Az ideális pörkölt elkészítéséhez a jól bevált receptünk szerint először szalonnát kell pirítani, amit aztán kiveszünk. Aztán jön a hús, majd utána a hagyma és az őrölt paprika. Az elnök úr az unokatestvérem, a Monostorpályi egy igazi nagycsalád. Most még az előző évi bajnokcsapatos pólót vettük fel, de remélem, a meccs után magunkra húzhatjuk az új dresszt is – osztotta meg portálunkkal Szántó Imre.

A kezdés időpontjában, 16 óra 30 perckor az együttesek felvonultak, ekkor már a pirotechnika is előkerült, a nézőtér pedig hatalmas kék-fehér színű füstbe borult.

A Haon még a nagy presztízsű meccs előtt két szurkolóval is beszélgetett. A hajdúsámsoni Fekete Ferenc szívéhez közel áll a városa csapata, valamint a DVSC is, de a Monostorpályinak is már három éve szorít. – Bár még gyerekcipőben jár itt a szurkolás, a fiúk drapériákat, zászlókat, csoportpólókat készítenek, a "pirót" is előszeretettel bevetik. A vármegyei csapatok közül a Monostorpályi meccseire a legtöbben kíváncsiak, egyedülálló a közösség. 

Most minden adott, mindegy hogy, de be kell húzni a találkozót, és akkor már biztos a bajnoki cím. Örülnénk a feljutásnak, az osztályozón bármi megtörténhet

– mondta Fekete Ferenc.

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (38)
Vónya József (középen) él-hal a Monostorpályiért
Fotó: Czinege Melinda

A néhány hónappal ezelőtt a mezgyűjteményét a Haonnak bemutató, létavértesi Vónya József is lelkes híve a Monostorpályinak. – Két éve egy barátságos meccse néztem ki, és rögtön megszerettem ezt a közeget. 

Segítek a szervezésben és folyamatosan hívjuk a fiatalokat, mert itt szurkolni jó móka. Hajdú-Biharban a "mennyei megyeiben" a Monostornak van a legjobb B-közepe.

– Nem csak itthon, hanem idegenben is mindig a csapattal tartunk. Bizonyára most nagy ünnep lesz, de aki nem jött most el, várunk mindenkit majd két hét múlva a Nyíradony ellen is – üzent a sport-fanatikusoknak Vónya József.

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (7)
A hangulatra nem volt panasz
Forrás: Czinege Melinda

A Monostorpályi nyomott

A „mennyei megyei” szinten a lehető legmagasabb iramban kezdtek a csapatok, de a helyzetekre egy darabig várni kellett. Közben az addig borult ég is kitisztult, így a kispadon ülő játékosok java a felső szerelésétől megvált, ám Gulyás Sándor játékvezető ezt nem díjazta, rögtön rájuk parancsolt, így gyorsan visszavették a „harci dresszt”. Nem sokkal később azért állt a játék, mivel a vendégek futballistája, Papp Péter a földön maradt, folytatni nem is tudta, az egyetlen csere, Gyarmati Zoltán érkezett a helyére. 

A Monostorpályi-fanoknak a vezetés megszerzésére negyed órát kellett várni, Bíró Péter egy okos fejmozdulattal helyezte a labdát a kapuba, amely után a lelátóról hatalmas vastapsot kapott.

Nem sokkal később a mezőny leggyorsabb sprintere, Rostás Gábor lépett ki, de az ellenfél kapusa, Fülöp Gergő szögletre mentett. A HTE együttesének minden lehetőséget meg kellett becsülnie, Borbély Milán nem is állt távol az egyenlítéstől, ám lövése elzúgott a kapu mellett. Aztán a házigazdáktól Erdős Benjámin távoli lökete akadt be kis híján, azonban a Böszi hálóőre óriási bravúrt mutatott be. Fél óra elteltével a lendület alább hagyott, de a labda továbbra is nagyrészt a kék mezesek tizenhatosa körül pattogott. Később még Bíró Péter veszélyeztetett, de csak az oldalhálót találta el, és mivel az eredmény már a félidőig nem változott, a csapatok 1–0-s állásnál vonultak az öltözőbe.

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (11)
„Füstöltek a lábak”, akkora volt az iram
Forrás: Czinege Melinda

Rácz Zsolt feltette a pontot az i-re

A második félidő elején a folyamatos játékot kisebb szabálytalanságok tördelték. 

Annak apropóján, hogy a Monostorpályi elnöke, Nyilas József az 50. születésnapját vasárnap ünnepli, az 50. percben az ultrák az „Isten éltessen, Nyilas Józsi!” feliratú transzparenst feszítették ki.

A kedves gesztus után pedig kis híján Füzfői Márk volt eredményes, de a kapus védett. Ami nem jött össze neki, az már sikerült Erdős Benjáminnak, de mivel lesen volt, továbbra sem módosult az állás. 

Nyomott a „fekete sereg”, a 74. percben pedig a csereként beálló Rácz Zsolt bólintotta a labdát a kapuba, és egy nem mindennapi gólörömöt mutatott be.

Mivel a HTE-ben nem volt elég átütőerő, így a szurkolók ekkortól már a „bajnokcsapat” rigmust is skandálták. Az Hajdúböszörmény mindent megtett, hogy belerondítson a házigazdák ünnepébe, de Bereczky Bence alakulata a végéig megtartotta a kétgólos fórt, amellyel megvédték a bajnoki címüket.

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (53)
Minden Monostorpályi-játékosnak jutott a pezsgőből
Fotó: Czinege Melinda

Nem úszták meg szárazon

A meccs lefújása után a rendszabályokat szem előtt tartva, fegyelmezetten egyik drukker sem szaladt be rögtön a pályára. Volt, aki csak tapsolt, volt, aki kereplővel, volt, aki cintányérral, és volt, aki a bődületes hangjával fejezte ki mennyire örül. Még a legidősebb, nyolcvan éven túli bácsik sem maradtak ülve. Amikor pedig már azt a rendezők is megengedték, mindenki örömtáncot járt a játékosokkal. A pezsgők és a „2023/2024 bajnokcsapat”-os feliratú pólók is előkerültek, mindenki úszott a boldogságban.

Talán a tavalyinál is nehezebb volt

A lefújást követően a Monostorpályi vezetőedzője, Bereczky Bence portálunknak értékelte a mérkőzést, és a történelmi jelentőségű címvédésről is beszélt. – A meccset azt inkább hagyjuk, jobbak voltunk minimum egy góllal, megérdemelt győzelmet arattunk. A HTE az egy pontért jött, szervezetten védekezett, egy szimpatikus, sportszerű csapatot láttunk. Káprázatos volt a hangulat, köszönjük, hogy ilyen nagyszerű szurkolóink vannak, örülünk, hogy örömet tudtunk okozni nekik. 

CM20240511_Monostorpályi SE–Hajdúböszörmény_megyei_HAON (59)
A kép többet mond minden szónál: Bereczky Bence a magasban
Fotó: Czinege Melinda

Ami az idei szezont illeti, mindenki teher nélkül le akart bennünket mint a tavalyi bajnokot győzni. Azonban hoztuk szépen a meccseket, ideiglenes otthonunkban tizenkettőből tizenkét meccset nyertük. Nem volt könnyű, ebben az éven nagyon sok találkozón hátrányból fordítottunk. De elértük, megvédtük a címünket, utoljára Hajdú-Biharban pedig ilyen már nagyon rég fordult elő. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, talán még a tavalyi ünneplésünket is tudjuk überelni. Az este hosszú, túl sokat most nem fogunk aludni

– zárta a könnyeivel küszködő fiatal tréner.

A sikert egy kicsit mindenki magáénak érezte, és ez így volt helyén. A csapat tagjai az öltözőben is megmutatták győzelmi rituáléjukat, majd a fiúkat már a megterített asztal, és azon a pörkölttel teli tányér várta. Utána pedig elkezdődött a megérdemelt, hajnalig tartó mulatás, amely közben még a sarki fény is a Monostorpályira ragyogott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában