Tenisz

2024.06.20. 11:38

Budapesti tenisztorna: Bondár Anna is ott lehet a főtáblán

Egyelőre nincs magyar a verseny főtábláján. A Hajdúszoboszló SE játékosa, Bondár Anna jelenleg a harmadik számú tartalék, így jó esélye van arra, hogy rajta legyen.

Haon.hu

Öten léphetnek pályára a női világranglista legjobb 50 teniszezője közül a július 15-én kezdődő, budapesti salakpályás tenisztorna mezőnyében, számolt be az MTI. A 267 ezer dollár (98 millió forint) összdíjazású verseny szervezőinek a tájékoztatása szerint lezárult a nevezés, és a főtáblán egyelőre nincs magyar játékos. A hazaiak közül - az egyelőre harmadik számú tartalék - Bondár Anna jó eséllyel bír, hogy végül ő is alanyi jogon ott legyen az elitmezőnyben, de szabadkártyával és a selejtezőből még lehetnek további magyar indulók.

Bondár Anna
Bondár Anna közel a főtáblához
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A két legmagasabban rangsorolt teniszező a 14. helyen álló Darija Kaszatkina és a 20., szintén orosz Jekatyerina Alekszandrova lesz a Római parti versenyen. Jelezte részvételét a címvédő orosz Marija Tyimofejeva (98.), a 2022-es bajnok amerikai Bernarda Pera (103.) és a 2021-ben győztes kazah Julija Putyinceva (41.) is.

A Római Teniszakadémián párosban a nemrég Valenciában bajnok Stollár Fanny és lengyel Katarzyna Piter a címvédő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában