Kézilabda

2024.06.28. 12:40

Junior kézi vb: Belealudtak a meccsbe, de végül elődöntős a magyar válogatott

A meccs elején áramszünet zavarta meg a feleket, aztán a folytatásban hiába vezettünk nyolc góllal is, hosszabbításba torkollott a negyeddöntő. A lényeg azonban, hogy Magyarország ott van az elődöntőben.

Haon.hu

Csernyánszki Liliána öt gólt dobott

Forrás: dvsckezilabda.hu

Sokáig úgy tűnt, hogy a Magyarország–Izland U20-as vb elődöntő  legizgalmasabb periódusa az lesz, amikor a harmadik percben 1–1-es állásnál elment az áram a Jane Szandanszkij Sportcsarnokban, olvasható a dvsckezilabda.hu tudósításában. Jó félórára volt szükség, mire felgyúltak a fények és folytatódhatott a mérkőzés, méghozzá nyomasztó magyar fölénnyel. 

A kézimeccs eleje sima volt 

A szimpatikus, lelkes és persze ügyes izlandiak azért juthattak el idáig, mert a házigazda által választott ágra kerültek, innen meneteltek a negyeddöntőig. Az áramkimaradás után hamar kidomborodott a két csapat közti különbség, bő negyedóra után úgy vezettünk 10–5-re, hogy már túl voltunk néhány kimaradt zicceren. A folytatásban sem látszott, hogy Izland magabiztos legyőzése  problémát okozhat, s amikor a félidei magabiztos vezetés után a második játékrész elején 20–12-re vezettünk, eldőlni látszott a negyeddöntő.

A magyarok többet hibáztak

Aztán egy rossz periódus után 22–19-re zárkózott Izland. Ekkor villant Csernyánszki Liliána és negyedik találatával elindultunk újra felfelé. Pontosabban elindultunk volna. Merthogy az északiak agresszív, nyitott védekezése megfogta a mieinket. Ráadásul a játékvezetői páros ténykedése is hagyott maga után kívánni valót. A helyzetbe mindenesetre alaposan belezavarodott a magyar válogatott, így döntetlennel zárult a hatvan perc. 

Minden jó, ha a vége jó!

A hosszabbítás kétszer öt percében aztán már visszatalált a helyes útra Szilágyi Zoltán csapat, s 5–2-re nyerte ezt a periódust, így ott van a világbajnokság legjobb négy csapata között.

A mi águnkon a másik negyeddöntőben Hollandia 25–21-re verte Svédországot, így a pénteken 18 órától kezdődő – a Sport1 tv által élőben közvetített – elődöntőben azzal a holland válogatottal találkozunk , amelyet a döntőbe jutásért vívott párharc előtt két héttel a világbajnokság főpróbáján, a Hódosban 36–21-re vertek a mieink. De – főleg az Izland elleni hetven perc után – erre nem szabad alapozni!

JUNIOR VB, NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 34–31 (19–12, 29–29) – hosszabbítás után
Szkopje, 250 néző. V: D. Bozsinovszki, V. Nacsevszki (észak-macedónok)

MAGYARORSZÁG: Zaj K. – Vártok T. 1, Farkas Júlia 5, Szabó Lili, Varga Emília 6 (3), Csíkos 5, Szabó Anna 3. Csere: Imre Sz. (kapus), Csernyánszki 5, Kövér, Kovács Anikó 3, Gém 1, Faragó Lea 4, Török F. 1, Panyi, Gajdos.
Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában