Kézilabda

2024.06.24. 18:33

Ezekkel a megható képekkel búcsúzott a DVSC-től Vámos Petra

Lezárult egy korszak a DVSC Schaeffler játékosánál. Erről közösségi oldalán is posztolt a válogatott kézilabdázó.

Tóth Huba Elemér

Vámos Petra a testvére, Míra és Hornyák Dóra társaságában sírva búcsúzott el a debreceni közönségtől

Forrás: Napló-archív

Január elején eldőlt, hogy a DVSC Schaeffler és a magyar válogatott egyik vezére, Vámos Petra az évről évre a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutó francia Metzhez szerződik. A kézilabdázó kivásárlása sporttörténelmi jelentőségű, hiszen korábban még sose fizettek Loki-játékosért. Ő a sportág női szakágának első olyan képviselője, aki a magyar akadémiai rendszer neveltjeként – a Debrecen előtt a balatonboglári NEKA csapatát erősítette – egy külföldi sztárcsapatnál folytatja pályafutását.

Vámos Petra, DVSC, kézi
Vámos Petrának nagyon sokat köszönhetnek a debreceni szurkolók
Forrás: Napló-archív

Nagyszerű éveken van túl Vámos Petra

Vámos Petra a 2023/2024-es szezonban mindent megtett a DVSC csapatáért – utolsó debreceni éve kimondottan emlékezetesre sikeredett. A hajdúsági együttes ugyanis a Bajnokok Ligájában bravúrt bravúrra halmozott, többek között a nemzetközi elitsorozat két döntőbe jutott együttesét, a Győrt és a Bietigheimot is legyőzte, és végül a nyolcaddöntőig menetelt. A Lokomotív a hazai színtéren is jól teljesített, a Magyar Kupában csak egy góllal maradt le a fináléról, így végül a bronzérmet szerezte meg. A cívisvárosiak a harmadik kitűzött célt – hogy a bajnokságban is dobogón végeznek – ugyan nem érték el, ám nagyon közel álltak hozzá, ráadásul a Ferencvárost és a Győri ETO-t is rendre megszorongatták.

20240522_DVSC-Gy?r_MP_HBN-37
Vámos Petra a DVSC kézilabdacsapatának egyik húzóembere volt
Forrás: Napló-archív
  • Vámos Petra öt szezonon át 157 tétmeccsen ölthette magára a piros-fehér szerelést, összesen 543 gólig jutott és öt éremmel gazdagodott. 
  • Amíg a Lokit erősítette, a nemzeti együttesben is remekelt, 28 találkozón 90-szer talált az ellenfelek hálójába.

A 38-as mezszámot viselő irányítót május végén a Győr elleni bajnokit követően a Hódos Imre Rendezvénycsarnok közönsége hatalmas vastapssal búcsúztatta, a szurkolóknál és a játékosoknál egyaránt eltörött a mécses. Vámos Petra azonban nem szakad el teljesen a Lokomotívtól, hiszen a balszélső poszton szereplő testvére, Míra a következő idényben is a Vasutas keretét erősíti majd.

Szépen búcsúzott Debrecentől

Vámos Petra az idény végén a közösségi oldalán látható posztjaiban nyíltan is elbúcsúzott a klubtól, a csapattársaitól és a szurkolóktól. A sportoló a hivatalos Instagram-felületén először olyan fotókat tett közzé, amikor a többiekkel örömtáncot járt és a közönséggel együtt ünnepelt. A borítóképen az a pillanat van megörökítve, mikor Vámos Petra a búcsúmeccsén Ábrók Zsolttól, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjétől (jobbra) és a névadó szponzor nevében Szabó Pétertől, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetőjétől a Lokinál tett szolgálatáért egy emlékplakettet és egy csokor virágot vehetett át. 

Megannyi élménnyel és rengeteg baráttal gazdagodtam az itt eltöltött idő alatt. Hálás vagyok amiért részese lehettem a klub életének és sikereinek. Most egy korszaknak vége, de Debrecent örökké a szívembe zártam.

– írta Vámos Petra a bejegyzéshez. 

A játékos aztán nem sokkal később néhány olyan fotót is megosztott a publikummal, melyen egyedül látható a DVSC-mezben. Végül egy olyan képeket is feltöltött, melyeken a csapattársaival van a pályán vagy azon kívül, a poszthoz pedig a következőt írta: „imádtam ezeket a pillanatokat veletek!”

A magyar kézilabda-válogatottal készül

Vámos Petra számára minden bizonnyal jólesett egy kis pihenés, de múlt vasárnaptól már a válogatottal készül az olimpiára. Golovin Vlagyimir együttese a tornát július 25-én kezdi meg a házigazda és címvédő francia csapat ellen. Előtte két felkészülési mérkőzés vár majd a lányokra, ahol Szlovénia és Németország lesz az ellenfél. A párizsi ötkarikás játékokra 14 játékos, valamint három tartalék utazhat.

CM20240415_Magyarország-Japán_kézilabda_HAON (44)
Nehéz elképzelni, hogy Vámos Petra ne legyen ott a párizsi olimpián
Forrás: Napló-archív

Metzben már várják

A Vámosz becenévre hallgató játékosra sok új kihívás vár a Metzben, amely a mögöttünk hagyott idényben megnyerte a bajnokságot, a BL-ben pedig a 4. helyen zárt. A sárga-kékek kerete is átalakul, eddig Hatadou Sako, Kristina Jörgensen (mindketten a Győri ETO-hoz) és Louise Vinter Burgaard (Odensehez) távozott, az érkezők listájára Vámos Petra mellett pedig eddig a francia Laura Flippes, a német-svéd Tyra Axner és a francia Allison Pineau nevét írhattuk fel. A csapat edzője, Emmanuel Mayonnade a klub honlapjának június elején elmondta, hogy úgy érzi remekül erősítettek, reméli, az újonnan érkezők pedig hamar beilleszkednek, és mindenki kamatoztatni tudja majd az erősségét, .

Ki helyettesítheti a Lokiban?

Mint már részleteztük, a DVSC-nél az irányító pozícióban Tóth Nikolett és Szabó Nina bizonyíthat majd, amennyiben pedig szükséges, a kölcsönadott Csernyánszki Liliána visszahívható Vácról. Vámos Petra személyében a Debrecen egyik leggólerősebb játékosa távozott, de a Szilágyi Zoltán vezette szakmai stábnak több ideje is volt felkészülni a pótlására. Egyelőre még sok a kérdőjel, de annyi biztos, hogy a lányok jövőre a hazai porond mellett az Európa-ligában is odatehetik majd magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában