Labdarúgás

2024.06.27. 13:19

Korhut Mihály: Sajnálom, hogy a válogatott nem tudta megismételni a 2016-os tettünket

A magyar labdarúgó válogatott szerdán búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Korhut Mihály szerint így is akadtak emlékezetes teljesítmények.

Orosz Krisztofer

Korhut Mihály szerint jó lett volna, ha az egyenes kieséses szakaszban is kipróbálhatta volna magát a válogatott

Forrás: NS-archív

Skócia legyőzésével maradt matematikai esélye a válogatottnak a továbbjutásra a németországi Európa-bajnokságon, ehhez az kellett volna, hogy a csehek ne nyerjenek Törökország ellen szerdán, és, hogy Georgia nem győzze le a végső győzelemre is esélyes Portugáliát. A két eredményből azonban csak az egyik jött be, így a mieink búcsúznak a tornától. Portálunknak Korhut Mihály nyilatkozott az Eb tapasztalatairól. 

Korhut Mihály, DVSC, Európa-bajnokság, Loki
Korhut Mihály: Skócia legyőzése felejthetetlen emlék marad
Forrás: AFPy

Korhut Mihály értékel 

Ugyan ki feledné a 2016-os franciaországi tornát, amelyen továbbjutott a nyolcaddöntőbe a Dzsudzsák Balázs vezette nemzeti együttes. A keretben ott volt, sőt játszott is a DVSC egykori hátvédje, Korhut Mihály is. Portálunk ezúttal arra volt kíváncsi, Misi hogyan látta az Európa-bajnokság csoportmeccseit. A Loki korábbi közönségkedvence elsőként a Svájc elleni nyitómeccsről beszélt. – Sokan úgy vélekedtek, nem olyan jók a svájciak, gondok lehettek az öltözőben, így van esélyünk. Fontos lett volna jól kezdeni a tornát, anno nekünk is sikerült. 

Úgy érzem, nem igazán ment a játék az első játékrészben, az alpesiek ki is használták a hibáinkat. Igaz, fel tudtunk javulni, gólt is szereztünk, de ez kevésnek bizonyult. 

A kvartett másik meccsén a németek leiskolázták a skótokat, így kellő önbizalommal készülhettek ellenünk – kezdte a korábbi válogatott futballista. 

A házigazda következett 

A svájciak elleni vereséget követően a végső sikerre is esélyes Németország következett, akik ellen Stuttgartban mérte össze tudását Marco Rossi együttese. A mieink jól teljesítettek, ám ahogyan Korhut Mihály is fogalmazott, egy ilyen erős rivális ellen olykor a majdnem hibátlan teljesítmény is kevésnek bizonyulhat. – Bátran állítom, sokkal jobban futballoztunk a németek ellen, mint a svájci meccsen. Persze a házigazdág is remekül játszottak, nagyon nehéz volt jó eredményt elérni. Ha Xhakaék ellen szerepeltünk volna így, lehet, jobb eredményt értünk volna el a nyitómeccsen. Véleményem szerint akkor is nehéz sikert aratni a Nationalelf ellen, ha 100 százalékot ad ki magából az ember. Sokan emlegetik a játékvezető ténykedését is, de szerintem nem ezzel kell foglalkozni – nyilatkozta a DEAC játékosa. 

Fantasztikus volt Csoboth gólja 

Az utolsó csoportmeccsen nem volt mit matekozni, le kellett győzni Skóciát, csak ekkor volt reális esélye a továbblépésre a meggypiros gárdának. Az egész meccsen feszült volt a légkör, majd a 100. minutumban jött a katarzis: Csoboth mesteri befejezése utat talált a skót kapuba, reményt adva így a magyar labdarúgó-válogatottnak. – A válogatott mentális erejét mutatja, mekkorát küzdöttek Skócia ellen. Az sem véletlen, hogy még a 100. percben is volt annyi bennünk, hogy eldöntsük a találkozót. 

Innentől nem csupán a mi kezünkben volt a sorsunk. Több válogatottól is függött a továbbjutásunk, s pontosan egy olyan meccsen ment el, amelyre senki sem számított

– fogalmazott. 

Hogyan tovább? 

Korhut Mihály szerint fantasztikus lett volna, ha a fiúk meg tudták volna ismételni a 2016-os franciaországi csodát, de végül nem mi örülhettünk a végén. Ahogy fogalmazott, talán a nyomás is nagyobb volt a játékosokon. – Anno a francia kontinensviadalra 44 év után jutottunk ki. Volt rajtunk nyomás, de talán nem annyi, mint most a srácokon. 

Fontos megemlíteni, hogy ezt maguknak vívták ki a fiúk, amely abszolút pozitív dolog. Akkoriban senki sem gondolta, hogy csoportelsők leszünk, mégis így lett. 2021-ben sem volt ilyen elvárás, de perceken múlott a továbbjutás. 

Szuper dolognak tartom, hogy ennyire felkapták a válogatottat, ezért keményen meg kellett mindenkinek dolgoznia. Azt viszont fontos látni, hogy csak egy Eb-ről volt szó, minden meccs nagy téttel bír. Benne volt a pakliban, hogy továbblépünk, de ez most így sikerült – mondta Korhut Mihály. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában