Labdarúgás

2024.08.14. 19:03

Nemzetközi kupameccset rendezhetnek a Nagyerdei Stadionban?

Korhut Mihály reméli, hogy a korábbi izraeli csapata továbbjut. A hírek szerint ugyanis a Nagyerdei Stadionban Hapoel Beer Sheva-Paks meccset rendezhetnek.

Tóth Huba Elemér

A labdarúgó Konferencia-ligában érdekelt Paks kedden 2–2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5–2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön egy európai kupasorozatban. A Tolna vármegyei alakulat a cseh Mladá Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Sheva párharcának továbbjutójával vív meg a főtáblára jutásért. Az első mérkőzés 1–1-re végződött, a visszavágót csütörtökön 19 órakor játsszák az izraeliek pályaválasztásával a bulgáriai Lovecsben. 

Nagyerdei Stadion
Hamarosan kiderül, hogy a Nagyerdei Stadionban rendezhetnek-e újabb nemzetközi kupameccset
Forrás: MW-archív

Mindez hajdú-bihari szempontból azért érdekes, mivel amennyiben a Hapoel Beer Sheva jutna a következő körbe, a hírek szerint jó esély van rá, hogy a Paks elleni hazai mérkőzésüket a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezzék.

 A másik szóba jövő helyszín pedig a zalaegerszegi ZTE Aréna lehet.

Korhut Mihály bízik az izraeli csapatban

A DVSC korábbi, a DEAC jelenlegi labdarúgója, Korhut Mihály két és fél évet a Hapoel Beer Shevánál légióskodott. A 22-szeres válogatott labdarúgó a Haonnak felidézte, hogy számára már a júniusi, magyar–izraeli mérkőzés is különleges volt, de örülne neki, ha az egykori klubcsapata is pályára léphetne a Nagyerdei Stadionban. – Természetesen az egykori klubcsapataim mérkőzéseit rendszeresen figyelemmel követem. Remélem, hogy a Hapoel Beer Sheva sikerrel veszi a csehek elleni akadályt. Az együttes a háborús helyzet miatt nincs könnyű helyzetben, hiszen valójában sose játszik igazán hazai pályán. Az izraeli szurkolói kultúra egyébként fantasztikus, a klubot rengetegen támogatják. A cseh Boleslav alakulatáról őszintén nem tudom milyen játékerőt képvisel, az odavágót nem láttam. 

Azonban a Beer Sheva mivel idegenben döntetlent ért el, így a lélektani előny náluk van. A papírforma alapján az izraelieknek van több esélyük a továbbjutásra, és szerintem be is húzzák a meccset

– fogalmazott Korhut Mihály.

20220802_DSC3769_KP
Korhut Mihály bízik abban, hogy összejön a Paks-Hapoel Beer Sheva párharc
Forrás: NS-archív

Vajon kinek szurkolna a Nagyerdei Stadionban?

Korhut Mihály kiemelte, hogy nem iszik előre a medve bőrére, de már eljátszadozott azzal a gondolattal, hogy összejön majd a számára kimondottan pikánsnak ígérkező Hapoel Beer Sheva-Paks meccs.

 – Ha ezt az összecsapást ráadásul Debrecenben rendeznék, hab lenne a tortán. Ha törik, ha szakad, arra a találkozóra biztosan kilátogatnék. 

Nehéz eldönteni, hogy melyik félnek szurkolnék. Mivel magyar a szívem, ezért a Paksot mondanám, de akkor sem lennék szomorú, ha az izraeli gárda jutna az EKL csoportkörébe

– osztotta meg gondolatait Korhut Mihály, aki végül azt is megemlítette, hogy egykori csapattársai közül már csak néhányan erősítik a Hapoel Beer Shevát. Sajnálja, hogy a belső védőként játszó Miguel Vítor jelenleg sérült, de szerinte Roei Gordana a középpályán bárkinek okozhat kellemetlen pillanatokat.

240711_kma (22)
Kinyik Ákos (jobbra) korábban a DVSC-vel is játszott nemzetközi kupameccset a Nagyerdei Stadionban. Ezúttal a Paksért küzdhet
Forrás: NS-archív

Más EKL-selejtezőt is rendeztek

Korábban volt menetrend szerinti járat Izrael és Magyarország között, de azt felfüggesztették. Júliusban azonban a közel-keleti ország nemzetközi légitársaságának repülőgépe Debrecen vendégszeretetét élvezhette, ugyanis egy másik izraeli focicsapat, a Maccabi Haifa a kisvárdai Várkerti Stadionban az azeri Sabah Bakuval mérkőzött meg az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Bár a párharcot büntetők után a Maccabi nyerte, végül visszalépett a további küzdelmektől, így a bakui gárda jutott tovább. 

CM20230817_DVSC-Rapid Wien_sport_loki_HAON (33)
Brandon Dominguesék (jobbra) tavaly a Rapid Wiennel csatáztak
Forrás: Napló-archív

A Nagyerdei Stadionban legutóbb a Debreceni VSC játszott EKL-meccset. Szrdjan Blagojevics együttese az örmény Alashkert ellen még drámai küzdelemben továbbjutott, de az osztrák Rapid Wien már túl nagy falatnak bizonyult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában