Jégkorong

2 órája

DEAC: szoros vereség a keleti rangadón

A Diósgyőr otthonában kapott ki az egyetemi klub pénteken. A DEAC vezetőedzője szerint a mérkőzésen nem mindenki tudta azt nyújtani, amit tud.

Haon.hu

A DVTK Jegesmedvék pályáján játszotta az Erste Liga most futó szezonjában a kilencedik meccsét a DEAC jégkorongcsapata pénteken este. A cívisvárosiak mindössze két vereséget szenvedtek el eddig, ezért joggal bízhattak benne, hogy Miskolcról is sikerül győztesen távozniuk. A házigazdák legutóbb nyertek az UTE otthonában, ahogyan a vendégek is verték a Brassót itthon, emlékeztet a debreceniek honlapja.

Kikapott a DEAC a DVTK otthonában
Kikapott a DEAC a DVTK otthonában
Forrás: deac.hu

Culigin vágta rá a korongot mindjárt az elején, nem sikerült gólt ütnie. Jól indult a találkozó, s az iramra sem lehetett panasz. A DVTK is beindult, Hetényinek is akadt dolga, főleg Doyle passza után, amikor Szalay löketét hatástalanította a debreceni klasszis. Válaszolt erre a DEAC, Dominik Novotny lövését védte a diósgyőri kapus. Alig volt hat perc hátra, amikor Kulesov helyzetbe hozta Huntot, aki némi korongterelés után bevarrta a debreceni hálóba a pakkot. Azonnal reagált a DEAC, de a DVTK kapusa védett, majd emberelőnybe kerültek a vendégek. Bosszantó volt, ahogyan megúszta a gólt a Diósgyőr, szinte körbelőtte a kaput a DEAC.

Hetényi Zolié volt az első igazi védés, a Debrecen is próbálkozott, majd Taskó vert rá egy lövést, megint a vendégek hálóőre védte Szatmári bombáját a buli után. Nem a DEAC-nak állt a zászló ezekben a percekben, de Galoha által indított támadást a lett támadó ütötte be, miután kijött a kapusról. Felpörögtek az események, Szalay lövését kellett védenie Hetényinek. Roppant nagyot hárított a DEAC cerberusa, Kulesov tesztelte. Alig valamivel később Hunt volt erőszakos, lövése centiket tévesztett. Hét perccel később a Stenson által küldött bombát úszott meg a DVTK, majd takarásból Berdnyikov lőtt gólt. Megint futnia kellett az eredmény után a Debrecennek.

Ment az adok-kapok a két csapat között a harmadik harmadban is, de mégis óriási helyzet maradt ki Novotny előtt. Majd a DVTK rohamozott, Pineo löketét blokkolta Dobmayer. Ahogy fogyott a játékidő, úgy nyomta a disógyőri legénység a tempót. Novotny ismét helyzetebe került, de mindkétszer megakadáyozták a góllövésben. A végén levitte a kapusát a DEAC, egy ízben meg is úszták, majd a hazai csapat kapusa is tisztázott. Nem jött be a taktika a végén, nem sikerült pontot szerezniük az egyetemistáknak.

Egy lőtt góllal nehéz meccset nyerni, mondta a DEAC mestere

– Nem lehetünk elégedettek, mert nem szereztük három pontot. A mai meccsen tompák voltunk, a helyzeteket nem tudtuk kihasználni. Több nagy helyzetünk volt, de egyszerűen semmi nem ment be. A másik oldalon a csapat keményen melózott, jól védekezett, nehezen tudtuk feltörni őket. Egy lőtt góllal nehéz meccset nyerni. Nem mindenki tudta azt nyújtani, amit tud, ennek ellenére ez a harmadik olyan meccs, amikor így is nyerhettünk volna, de még valami hiányzik. Küzdelmes, gyors, élvezhető, nagy iramú meccs volt, sajnáljuk, hogy kevesebb gólt lőttünk, de sok pozitív dolog is volt, készülünk a vasárnapi meccsre – értékelt a találkozó után Vaszjunyin Artyom, a DEAC vezetőedzője.

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék–DEAC 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Gól: Hunt, Berdnyikov, illetve Galoha.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában