Jégkorong

2 órája

Nem bírja el a sérültek hiányát a DEAC

Vaszjunyin Artyom szerint nem olyan mély a debreceniek kerete, hogy bárkit lecseréljenek, vagy felpörgessék a sorokat. Vasárnap javíthat a DEAC jégkorong együttese.

Molnár Szilárd

Visszavágott az első fordulóban elszenvedett 7–4-es vereségért az FTC a DEAC jégkorongcsapatának az Erste Liga péntek esti fordulójában. Hetényi Zoltánnak szinte folyamatosan akadt dolga, és hiába védett sokszor a fővárosiak már 5–0-ra is vezettek, innen sikerült Bukor Rajmund és Kirils Galoha találataival 5–2-re kozmetikázni. A lefújás után Vaszjunyin Artyom, a DEAC jégkorong együttesének vezetőedzője érthetően nem volt túl vidám. A szakember leginkább a létszámhiányt emelte ki a vereség okaként: „Augusztus vége óta 3 sorral játszunk, és nagyon jól jönne már egy kis szünet. Látszik, hogy hullámzó lett a játékunk, tompábbak a játékosaink. Meccsről meccsre mindig más, nincs olyan mély a keretünk, hogy bárkit lecseréljünk, vagy felpörgessük a sorokat. Ennyien vagyunk, ez van. Várjuk a sérültjeinket, dolgozunk azon, hogy kicsit többen legyünk. Viszont szünetig három meccs van, most muszáj lesz, hogy összeszedjük magunkat, és koncentráltabb játékot mutassunk. Tudom, hogy nehéz lesz, de dolgozni fogunk rajta – mondta el Vaszjunyin Artyom a szövetségnek adott videó nyilatkozatában. A DEAC legközelebb vasárnap javíthat, azt a DAB-ot fogadja 18.30-tól a Debreceni Jégcsarnokban, amelyet legutóbb hosszabbításban győzött le 7–6-ra.

deac jégkorong, vaszjunyin artyom, deac, ftc, jégkorong, erste liga, debrecen, ftc-deac
Nincsenek könnyű helyzetben a DEAC jégkorongcsapatának szakemberei: Berta Ákos másodedző (balra) és Vaszjunyin Artyom vezetőedző
Forrás:  Napló-archív

Erste Liga alapszakasz

  • FTC-DEAC 5–2 (2–0, 3–1, 0–1)
  • Gól: Razumnyak 2, Kestila, Keranen, Tyni, illetve Bukor, Galoha

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában