Kézilabda

2024.10.14. 14:20

Győzelem után két fontos mérkőzés is vár a DEAC kézilabdacsapatára

A Cegléd elleni 38-26-os győzelmet követően Mándi Norbert vezetőedző abban bízik, hogy a betegségek már nem hátráltatják a Debreceni Egyetem alakulatát.

Haon.hu

A DEAC kézilabdacsapata az első félidőben szenvedett, ám a pihenőt követően szárnyalt, ennek köszönhetően 38-26-os győzelemmel zárta a Cegléd elleni szombati bajnokit a DESOK-ban. Mándi Norbert legénysége hat kör után hibátlan mutatóval rendelkezik az NB I/B-ben, és azt szintén érdemes hangsúlyozni, hogy jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát az ugyancsak százszázalékos Szigetszentmiklós, Vecsés duó előtt – olvasható a DEAC honlapján.

Két fontos mérkőzés is vár a DEAC kézilabdacsapatára
Két fontos mérkőzés is vár a DEAC kézilabdacsapatára
Forrás: deac.hu

A meccs előtti napokban a csapatból többen megbetegedtek, ez pedig eléggé befolyásolta a felkészülésünket

 – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Talán ennek is köszönhető, hogy az elején nem voltunk élesek, olyan játékszituációkból kaptunk gólokat, amiket megbeszéltünk a videózás során. A tempó sem tetszett, már a harmadik percben azt kértem a srácoktól, hogy gyorsabban vigyék fel a labdát. Szerencsére a tizenötödik minutumtól a védekezésünk feszesebbé vált, a kapuscsere szintén jól sült el. A szünetben kicsit felemeltem a hangom, mivel azt akartam, hogy mindenki felébredjen. A szokásosnál hangosabb voltam, ezzel pedig egy-két embert megleptem. Úgy vélem, nem kell egyébként mindig kiabálni, hiszen ebben az esetben egy idő után már nem figyelnének erre a fiúk. A második félidőre szerkezetet váltottunk, mivel a nagy lövők helyett a jól cselező játékosok kaptak szerepet. Arra is felhívtam a figyelmet, hogy az ellenfelünk nem fogja olcsón adni a bőrét. A második játékrész önmagáért beszélt, ezért a produkcióért maximális dicséretet érdemel a csapat. Külön pozitívum, hogy ismét mindenki kivette a részét ebből a diadalból. Meggyőződésem, hogy mindenkire szükség lesz ebben az idényben, ennek szellemében alakítottuk ki nyáron a keretet. Az volt a cél, hogy az összes poszton közel azonos képességű játékosok legyenek, mivel így könnyebben tudunk rotálni. Fontos tanulság, hogy egy erősebb vetélytárs ellen az nem fér majd bele, hogy negyedóra előnyt adunk – hangsúlyozta a tréner.

Ezen a héten két összecsapás szerepel együttesük programjában: kedden 18.30-kor a DVTK elleni hazai kupameccs kezdődik, míg szombaton az Ajka otthonában vizitálnak Mándi Norbert tanítványai. A keddi találkozóval kapcsolatban fontos információ, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a diósgyőriek jutnának tovább.

Remélem, hogy a betegséghullám már nem fog minket hátráltatni. Terveim szerint a Diósgyőr ellen főleg azok a kézilabdázók kapnak több játékidőt, akik eddig kevesebbet szerepeltek, ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Szombaton nagy rangadó vár ránk az Ajka otthonában. Az ajkaiak közvetlen riválisaink, mivel ők is a felsőházban akarnak zárni. Nem titok, hogy a nagyobb figyelmet a kupameccs helyett a bajnokira fordítjuk 

– zárta mondandóját Mándi Norbert.

Magyar Kupa 2. forduló

DEAC-DVTK

2024. 10. 15. (kedd) 18.30, DESOK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában