Röplabda

1 órája

Nem kezdte jól a szezont a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata küzdött becsülettel, ennek ellenére pont nélkül távozott a MAFC csarnokából. Látszik, hogy még sok munka vár még a DEAC röplabdacsapatára.

Haon.hu

A DEAC röplabdacsapata szombat este a MAFC otthonában lejátszotta a 2024/25-ös idény első bajnokiját a férfi Extraligában, írja a klub honlapja.  Érdekesség, hogy az előző szezonban ez a két gárda küzdött meg egymással a bronzéremért az élvonalban, akkor a fővárosiak ünnepelhettek. A meccs elején egyik gárda sem tudott nagyobb fórra szert tenni. Egy hazai hibának köszönhetően 8:8-ra módosult az állás, ám nem sokkal később jelentősnek mondható hátrányba került az egyetemi gárda (15:10). ám egy 4:0-s sorozattal hamar felzárkózott. A szett végéig többször is feljött egyre a Debrecen, de az egyenlítés, így a fordítás sem jött össze. A második játszmában is a DEAC-nak kellett futnia az eredmény után. A periódus derekán 3:0-s szakasszal egalizáltak a hajdúságiak, de a vezetést ezúttal sem sikerült átvenni. Sokáig úgy tűnt, hogy szoros lesz a végjáték, ám 20:18 után már csak hazai pontokat láthatott a publikum (25:18).

deac röplabda, deac, röplabda, mafc, extraliga, debrecen, mafc-deac
Vereséggel nyitott a DEAC röplabdacsapata
Forrás: DEAC-archív

A DEAC röplabdacsapatának korábbi játékosa zárta le a meccset

A harmadik etapban megint a DEAC volt az üldöző.

Fodor Antal együttese újra próbálta megnehezíteni vetélytársa dolgát, de a lélektanilag fontos pillanatokból nem jött ki jól.

Érdekesség, hogy a mérkőzés annak a Veres Bencének a pontjával zárult, aki nyáron pont a cívisvárosból igazolt a MAFC-hoz. Akadtak biztató megoldások, de azt ki lehet jelenteni, hogy sok munka vár még a debreceniekre. Fodor Antal vezetőedző egyébként pár napja azt nyilatkozta, hogy egy vereség esetén sem dől össze a világ, javításra egy hét múlva a Pénzügyőr otthonában lesz esély.

Extraliga 1. forduló

  • MAFC-DEAC 3:0 (25:23, 25:18, 25:21)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában