A Zetét fogadják

2019.05.11. 10:44

Kulcsmeccs előtt a DEAC kosarasai

A play-off-remények életben tartásához feltétlenül győznie kell a debreceni csapatnak.

Fotó: Kiss Annamarie

Vasárnap 18 órától folytatódnak a középház küzdelmei a DEAC számára. Nincsenek egyszerű helyzetben Berényi Sándorék, hiszen mindkét hátralévő találkozón győzelmi kényszerben kell pályára lépniük, és még két siker esetén sem saját kezükben van a sorsuk.

Háromszor már jobbak voltak

A ZTE gárdája jelenleg sereghajtó a középházban, de matematikailag még nekik is van esélyük a rájátszásba jutásra. Legutóbbi mérkőzésükön hárompontos vereséget szenvedtek a Kecskemét vendégeként, így számukra is elengedhetetlen lenne a két pont megszerzése az Oláh Gábor utcán.

Ez a bravúr idén még nem sikerült a zalaiaknak, a két együttes legutóbbi debreceni randevúja 91–72-es DEAC-sikert hozott. Összesítésben is Bognáréknak áll a zászló, idén négyből háromszor is jobbnak bizonyultak aktuális ellenfelüknél.

Kulcs a védekezés

„Mindenképpen győzelmet várok a hétvégén. Precíznek kell lennünk védekezésben és támadásban egy­aránt.”

A Zalaegerszeg kiváló csapat, jók a légiósaik, és Szabó Zsolt személyében rendkívül tapasztalt, rutinos vezérük is van. Nem beszélve a mindig ugrásra kész fiataljaikról, akik bármikor képesek hozzátenni a mérkőzéshez. Kulcs lehet a védekezés, hogy az első pillanattól kezdve kellő agresszivitással lépjünk fel. Szeretnénk boldoggá tenni szurkolóinkat –­ összegezte gondolatait a debreceni kosárcsapat hivatalos oldalán, a deacbasket.hu-n a Paks ellen remekül beszálló Velkey János.

Sajnos egy esetleges diadal sem garantálja a nyolc közé jutást a Debreceni Egyetem csapata számára, hiszen amennyiben jövő szerdán a Sopron nyerni tud Zalaegerszegen, a Kecskemét elleni találkozó eredményétől függetlenül is lemaradunk a play-offról. Ahhoz azonban, hogy legyen értelme számolgatnunk, vasárnap kell megtennünk az első lépést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában