Humor

2007.11.06. 15:41

Nő vagy? Anyósülésen a helyed!

<p>A nők gyűlölik, ha a férfiak bírálják bizonytalanságukat, utálják a sztereotípiát, hogy a jó női sofőrt úgy hívják: „férfi".</p>

Holott, ha a a megfontoltság megtestesítője, akkor ez a közúton döntésképtelenséggé teljesedik. Ha a férfi öntörvényű, vezetés közben határozottságról tesz tanúbizonyságot. És a férfi többek között ettől férfi. A nő meg attól olyan, amilyen. És pont ezért bájos... Nem sovinizmus ez, csak realitás.

Ha vagy, minden hódolatom a Tiéd. De az úton az anyósülésen a helyed. A Te biztonságod, és közös nyugalmunk érdekében – nyilatkozta Lutter Imre most megjelent könyvéről. Az egykori száguldó riporter egyáltalán nem kíméli a női autóvezetőket. A tv2 Mokka reggeli szórakoztató rovatát hosszú ideig vezető szerző Nők a volán mögött című szubjektívregényében valós élményeit írta meg. Tapasztalatait némiképp alátámasztani látszik a Viasat3 Sofőrök című műsora is. Ahogy a műsor, úgy a könyv sem csak a gyengébbik nem berögzült sajátosságait elemzi. A férfiak, mi több, a sztárok is megkapják a magukét, de a riporter önmagát sem kíméli. Fény derül arra, hogyan tévedett el a műsorvezető Szebeni Istvánnal egy külföldi autós kirándulás során, mert egyikük sem tud tájékozódni. Ismert szőke színésznők kapnak hideget-meleget, miután a száguldó riporternek sikerült túlélnie közúti próbálkozásaikat, de ellenpont is akad: televíziós szerkesztőkről, énekesekről, többek közt Király Lindáról azt olvashatjuk, kifejezetten a sportos, de biztonságos vezetési stílus képviselője. A sztárok mellett fény derül jó néhány tévés kulisszatitokra is. Egyebek mellett arra, hogyan indult a Mokka, miként született meg a száguldó riporter létrejöttének ötlete, vagy hogy Havas Henrik korábbi véleménye után hogyan biztatta a szerzőt a könyv megírására, de a kamerák által sosem látott reggeli helyzetek legizgalmasabb percei is belekerültek az élményregénybe. Ahogy a női praktikák is. Zimány Linda szépségkirálynő, aki most tanul vezetni, bevallja, hogy az oktatója szerint jól megy a szekér alatta, ellenben élvezi, amikor tekintetével beveti a „gyámoltalan szőke nő vezetni tanul" sztereotípiát, és a férfiak rendkívül előzékennyé vállnak vele még a legnagyobb dugóban is. Gianni, a Viasat3 Sofőrök műsorvezetője, a Tuti taxis szerint Lutter Imre nőkről adott leírása aprólékos és figyelmes. Amit nem ért: ha mellette ült a női sofőr, miért nem inkább a lábát nézte a helyett, ahogy vezet? Ha pedig vele szembe jött, külön autóval, akkor mit csinált a volán mögött? Csak nézelődött? Az ironikus és egyben jó kedélyű könyvet a száguldó riporter a férfiaknak, Gianni pedig a nőknek ajánlja, de azzal, hogy ne vegyék komolyan, mert akkor Lutter Imi nem éli túl.

- Magyar Versmondók Egyesülete -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!