Magyarország

2007.11.10. 08:43

Alkotmánybírók döntenek az MSZP és a Fidesz kérdéseiről

<p>Megtámadták az MSZP, illetve a Fidesz és a KDNP újabb népszavazási kérdéseit is az Alkotmánybíróság (Ab) előtt - írja a Népszabadság.</p>

A taláros testületnek így újabb ügyekben kell döntenie, miközben a Fidesz-KDNP kórház-privatizációról, patikán kívüli gyógyszerárusítás tilalmáról, és a családi gazdák földre vonatkozó elővásárlási jogáról szóló kérdéseiről sem született határozat. Függőben van még Kálmán László nyelvész három, hasonló tárgyú kérdése, és több más, ugyancsak az egészségügyi intézmények fenntartására, a termőföldre, illetve a gyógyszerforgalmazásra vonatkozó kezdeményezés. Az Ab ezen a héten nem tárgyalt ezekről a kérdésekről, határozathozatal a hónap végére várható.

A lap információi szerint az MSZP a választási bizottság előtt elbukott 15 kérdése miatt várhatóan nem kér alkotmánybírósági kontrollt, a Fidesz viszont valószínűleg él a lehetőséggel, és az öt elutasított kérdése közül négyet visz az Ab elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!