Magyarország

2007.12.22. 16:38

Immár gyanúsított a dögei polgármester

<p>Nyíregyháza-Döge – A napokban gyanúsítottként hallgatta meg a dögei polgármestert a hivatali vesztegetés miatt nyomozó nyíregyházi ügyészség.</p>

Az ügyet pár hónapja, az azóta elhíresült Zuschlag botránnyal egy időben robbantotta ki egy televízió, amikor bemutatott egy felvételt, amiben kenőpénzekről volt szó, és amelyen állítólag a politikus is beszél. Ebben a polgármesterének tulajdonított hang azt mondja egy építési vállalkozónak, hogy a testület - 20 millió forintért - segíteni fog egy helyi beruházáshoz szükséges pályázati pénz lehívásában, továbbá utalás hangzott el arra is, hogy a vállalkozó már kifizetett nyolcmillió forint kenőpénzt.

A botrány kirobbanásakor még szocialista pénzlenyúlási technikát emlegetett az ellenzék, de az bebizonyosodott, hogy a polgármester a választásokon fideszes támogatással indult független jelölt volt. Vincze Ferenc dögei polgármester panaszt tett a meggyanúsítás ellen, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség azt elutasította.

Előzmények:

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!