Magyarország

2008.04.09. 12:55

Gyurcsány: 2010-ig is működhet a kisebbségi kormány

<p>Gyurcsány Ferenc már korábban tudta, hogy az SZDSZ ki fog lépni a koalícióból, erről maguk a szabaddemokraták beszéltek neki. Az viszont meglepte, hogy ezt éppen a múlt héten jelentették be.</p>

A miniszterelnök a TV2-nek adott interjúban elmondta, hogy akkor mond le, ha a párt megvonja tőle a bizalmat, vagy ha ő maga érzi, hogy már nem tudja vállalni a kompromisszumokat. Azt mondta, hogy akár a 2010-es választásokig is működhet a kisebbségi kormány.

Addig viszont folytatódnak az ahogy fogalmazott, bársonyos reformok. Ezért új javaslatokon dolgoznak. Például, hogy a népszavazáson leszavazott tandíj helyett úgy alakítsák át a felsőoktatást, hogy az az első évben mindenkinek ingyenes legyen, utána viszont csak a legjobbaknak - nagyjából a tanulók felének.

Új vitákat is kezdene a kormány, például a nyugdíjrendszer átalakításáról.
Ugyanilyen - hangsúlyozta - vitának szánják azt is, hogy a GYES teljes összegét nem három, hanem két év alatt kifizetnék. Így a kismamák, egy évvel hamarabb visszamehetnének dolgozni - ha ezt a megoldást választják.

A teljes interjú Gyurcsány Ferenccel

Forrás: Tv2.hu

  • Új egészségpénztári törvény készül
  • Horváth Ágnes emlékezetes pillanatai  
  • Négymilliós végkielégítést kap Horváth
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!