Magyarország

2008.04.21. 06:22

Nem lázad a magyar nő - a család a fontos

<p>A magyarországi viszonyokhoz képest a régió más országaiban a hölgyek több időt töltenek munkával, mint családjukkal. A magyar nők többségének a legfontosabb a szeretteik biztonsága és a jókedv.</p>

A magyarországi viszonyokhoz képest a régió más országaiban a hölgyek több időt töltenek munkával, mint családjukkal. A magyar nők többségének a legfontosabb a szeretteik biztonsága és a jókedv – az önbecsülés, mint érték, csupán a lista kilencedik helyére szorult – derült ki a GfK Roper jelentésből. A magyar nők nem lázadnak a hagyományos társadalmi, nemi szerepek ellen. A világ 30 országában készített GfK Roper Jelentés szerint a magyar nők számára a család védelme, azaz szeretteik biztonsága jelenti az életet vezérlő legfontosabb értéket, ugyanakkor a jókedvet, a tisztességet, a békét és belső harmóniát is sokkal fontosabbnak tartják, mint a régió más országaiban élő társaik. Az önbecsülésük, a saját értékek a fontossági sorrendben csupán a kilencedik helyre szorultak. A tíz legfontosabb érték között szerepel az anyagi biztonság, a hitelesség, a barátság és az igazságosság. A felmérés szerint a magyar nők háromnegyede egyetért azzal az állítással, hogy egy férfinak mindenkor gondoskodnia kell családja anyagi biztonságáról, és 71 százalékuk véli úgy, hogy elsősorban a nők feladata a háztartás és a család dolgairól gondoskodni.

Kevés szabadidő

Szabadidejében tízből kilenc nő legalább hetente egyszer élelmiszer vásárlással tölti idejét. Természetben, parkban vagy szabadtéri helyeken tízből négy nő tölti idejét heti rendszerességgel, testedzésre tízből hárman szánnak időt. Ha idejük jut rá, legtöbben zenét hallgatnak, újságot, magazint, illetve könyvet olvasnak. Múzeumba, illetve kiállításra tízből kettő sem jut el közülük hetente, de templomba, sportrendezvényekre, diszkóba és éjszakai klubokba, moziba is csak hasonlóan alacsony arányban járnak. Hazánkban ötből három nő érzi úgy, korának megfelelően néz ki, egyharmaduk pedig úgy véli, koránál fiatalabbnak látszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!