Magyarország

2008.11.02. 23:44

Dunaszerdahelyi meccs - A magyarok példásan szurkoltak

<p>Jogtalannak és indokolatlannak tekintik a magyar szurkolók elleni dunaszerdahelyi rendőri támadást a helyszínről tudósító magyar sportújságírók - hangzott el a köztévé Nap-kelte című műsorában vasárnap reggel. <A href="http://www.videonezo.hu/video/32173/botrany-a-dunaszerdahelyi-meccsen" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/video/32261/dac---slovan---magyar-szurkolok-verese" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/video/32212/nyiregyhaziakat-is-vertek-a-szlovak-rendorok" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

21:00: Dunaszerdahelyi mérkőzés: a kormány szerint is kétséges lehet a szlovák rendőri beavatkozás

A magyar kormány álláspontja szerint a magyar közvéleményt jogosan kavarta fel, ami szombaton a dunaszerdahelyi mérkőzésen történt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap tájékoztatást kért az illetékes szakminiszterektől és a szlovákiai magyar nagykövettől is.


19:15: Dunaszerdahelyi mérkőzés - Nem tájékoztatták a szlovák rendőrök a magyar összekötőket

Semmilyen tájékoztatást nem adtak a szlovák rendőrök annak az öt magyar rendőri összekötőnek, akik éppen a szlovákok kérése alapján voltak jelen a szombati, dunaszerdahelyi mérkőzésen.


17:55: Dunaszerdahelyi meccs: Eddig a DAC szurkolókat védték a rendőrök

A DAC játékosai szerettek volna segíteni szurkolóikon, de a játékvezető nem engedte. Ezt a dunaszerdahelyi csapat másodedzője mondta a Független Hírügynökségnek.


17:27: Az MKP-elnökség is foglalkozni fog a DAC-Slovan meccsen történtekkel

Hétfői elnökségi ülésén is foglalkozni fog a szombati dunaszerdahelyi DAC-Slovan mérkőzésen történt rendőrségi fellépéssel a szlovákiai magyar párt. 


15:15: DAC-Slovan: kékmaszk-szindrómával egy magyar állampolgárt kezelnek Dunaszerdahelyen

Egy magyar állampolgár részesül fekvőbeteg-ellátásban a dunaszerdahelyi kórházban a szombati DAC-Slovan mérkőzés szurkolói közül - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth Zoltán, az egészségügyi intézmény igazgatója.


15:04: A magyar kormány vizsgálatot vár a dunaszerdahelyi rendőri fellépéssel kapcsolatban

A magyar kormány vizsgálatot vár a dunaszerdahelyi rendőri fellépéssel kapcsolatban.


12:48: Dunaszerdahelyi meccs: Egy magyar állampolgár van még kórházban

A legfrissebb értesülések szerint egy magyar állampolgárt ápolnak még a dunaszerdahelyi kórházban, ám állapota nem súlyos - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek a pozsonyi magyar konzul.


12:41: Pozsony elítéli a budapesti zászlóégetést, határozott magyar fellépést vár a provokatőrökkel szemben

A szlovák külügyminisztérium elítéli a magyar szélsőségesek szombat esti tüntetését Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt - áll a pozsonyi diplomácia vasárnap délelőtt kiadott, a Független Hírügynökséghez is eljuttatott közleményében.


12:30: Dunaszerdahelyi meccs: a polgármester szerint hibáztak a rendőrök

Hibáztak a szlovák rendőrök Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere szerint, mikor szombaton, látszólag ok nélkül rátámadtak a magyar szurkolókra. A polgármester maga is kint volt a mérkőzésen.


12:26: Szpari szurkolókat is vertek Dunaszerdahelyen!

A szombati Győri ETO-Nyíregyháza Spartacus mérkőzés megkezdésekor feltűnően kevés nyíregyházi szurkoló buzdította a Szparit. A 2. félidő kezdetére viszont megérkezett egy megtépázott társaság, akik éppen Dunaszerdahelyről érkeztek, és hozták a hírt – Szlovákiában magyarokat vernek!


10:50:A Fidesz azonnali vizsgálatot követel a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek miatt

A Fidesz követeli, hogy a vasárnapi dunaszerdahelyi focimeccsen történtek kapcsán a magyar kormány lépjen fel a magyar állampolgárok és a magyar nemzetiségűek védelme érdekében és követeljen alapos, minden részletre kiterjedő és független vizsgálatot.


A szemtanúk szerint semmilyen okot nem szolgáltattak a beavatkozásra a részben Magyarországról érkező drukkerek, akik - mint mondták - példásan szurkoltak a dunaszerdahelyi csapatnak.

A helyszíni tudósítók véleménye szerint a nemzetközi sajtó mégis a magyarokat fogja elmarasztalni. A sportriporterek arról is beszámoltak, hogy a szlovák szurkolók petárdákat dobtak közéjük, amelytől többen megsérültek. A rendőrök ennek ellenére ott nem avatkoztak közbe.

Kapcsolódó cikkek:

  • Dunaszerdahelyi meccs - összefoglaló
  • Dunaszerdahelyi meccs szombaton - percről percre
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!