Magyarország

2012.09.20. 10:35

Újabb Hunvald-per – Zuglói MSZP-s képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas

Budapest, 2012. szeptember 20., csütörtök (MTI) – Kovács-Csincsák László zuglói szocialista képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas a XIV. kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén, az újabb Hunvald-perrel összefüggésben.

Budapest, 2012. szeptember 20., csütörtök (MTI) – Kovács-Csincsák László zuglói szocialista képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas a XIV. kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén, az újabb Hunvald-perrel összefüggésben.A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán kezdték tárgyalni a Hunvald-ügy zuglói szálát, az első tárgyalási napon Hunvald György korábbi erzsébetvárosi szocialista polgármester és Weinek Leonárd volt zuglói szabad demokrata polgármester is tagadta bűnösségét. A vádirat szerint a két volt polgármester összesen ötvenmilliós kárt okozó hűtlen kezelést követett el fiktív tanácsadói szerződésekkel 2007-ben és 2008-ban.

A Fidelitas több tucatnyi tagja azért tiltakozott, mert a képviselő-testület egyik szocialista tagját, Kovács-Csincsák Lászlót a Központi Nyomozó főügyészség az ügy kapcsán bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja. A szervezet az ülésen ismertette, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat 2007-től havi rendszerességgel 400 ezer forintot, összességében 5,2 millió forintot fizetett ki a zuglói politikusnak közbiztonsági tanácsokért, érdemi munkavégzés azonban a vád szerint nem volt.

A Fidesz kerületi ifjúsági szervezete petícióban követelte a képviselő lemondását, arra hivatkozva, hogy méltatlanná vált a közéleti szerepvállalásra. Kovács-Csincsák László felszólalásában úgy reagált: meg fogja fontolni a petíció tartalmát, ugyanakkor arra kérte a képviselő-testületet, hogy az ártatlanság vélelme jegyében álljanak ki mellette, amíg az ügy le nem zárul.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!