Miskolc Steelers

2013.04.04. 16:43

Szlovák-magyar tojáslabda, aranyozott pomponnal

Története második szezonját kezdi következő hétvégén a Miskolc Steelers a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályban.

Története második szezonját kezdi következő hétvégén a Miskolc Steelers a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályban.

A Divízió 1-be, mint emlékezetes, a 2010-es Div 2-es aranyérem nyomán jutott fel az Acélcsapat, majd egy esztendőnyi ott szereplés után, egy nagyarányú keretátalakítás, -fiatalítás nyomán, egy szezont, a tavalyit, kihagyta. (És csak a juniorkupában indította csapatát.)

Idén tehát ismét a hazai legjobbakkal - nem számítva a nemzetközi kiemelt ligába, a HFL-be nevezőket - mérheti össze erejét az új úton járó borsodi gárda. A nemzetköziség egyébként Steelers-szinten is jelen lesz most, hiszen az Acélosok, egyedülálló módon, szlovák-magyar közös csapattal neveznek. Az azonos „keresztnevet” viselő Cassovia együttesével alkotnak kétnyelvű Steelerst, miután tavaly év eleje óta gyümölcsöző együttműködés alakult ki a kassai és a miskolci egyesület között. A szerencsének - és a határ két oldalán a közelmúltban egyaránt „népszerű” kohászati múltnak - köszönhetően a szurkolótábornak sem kell zavarba esnie a drukkoláskor: zúghat a lelátóról a Hajrá, Steelers!, mindenki érteni fogja.

Ez a lelátó egyébként a tavaszi nyitófordulóban Felsőzsolcán áll majd, hiszen a városbeli pályaproblémák folytán a rendező klub kénytelen a közeli településre vinni (a március 30-i, hóesés miatt elhalasztott első meccs után) az április 13-i bajnokit. Szombaton délután 3 órakor tehát a zsolcai sporttelepen zajlik le a kickoff. További két hazai mérkőzés lesz még sorozatban, ezek helyszínéről a miskolcsteelers.hu weboldalon tájékozódhatnak idejében az érdeklődők; ezt követően, május-júniusban idegenbeli túrák várnak a sisakosfoci művelőire, Egerben, Pesten, Békéscsabán.

De vissza a mostani hétvégére. A Dunaújváros Gorillazt és a Budapest Titanst megelőzve április 13-án a Tata Mustangs lesz az első idei vendég.

A korábbi időkben egyszer már simán verte a Vadlovakat az Acélcsapat, de nehéz biztos következtetéseket levonni előzetesen... Az amerikaifoci hazai küzdelemsorozatában, főleg az amatőr jellegből, a még csak formálódó társadalmi háttérből, az utánpótlás szűk voltából következően akár gyökeresen is átalakulhatnak évről évre az erőviszonyok, az egyes csapatok kerete, tudása, formája. A szinte a nulláról újjáépített Acélcsapat sok 20 év alatti játékosával, valamint a szisztematikusan beépített kassai „idegenlégiós” kontingenssel nevezhető akár a divízió sötét lovának is. A szakmai stáb célkitűzése viszonylag egyértelmű, biztos bennmaradás az osztályban, tisztes szereplés, amely megteremti a továbbfejlődés alapjait - ehhez legalább két meccsgyőzelem kell 2013 tavaszán-nyarán.

A Steelers holdudvarában különösen színes és gazdag volt az elmúlt hetek programja. Az Acélcsapat játékosai a Steelleaders pomponlányaival egyetemben - és egy kisebb szlovákiai küldöttséggel kiegészítve - részt vettek a Kocsonyafesztivál nyitóeseményén, majd a felvonuláson, végül látványos műsort adtak a Kassa-Miskolc színpadon.

Maguk a cheerleaderek (akik a minap ünnepelték szakosztályuk ötödik születésnapját) a múlt héten az aktuális magyar bajnokságban voltak érdekeltek, ahol bemutatójukkal - az előző versenyhez hasonlóan - begyűjtötték a cheerleading sportág bajnoki aranyérmét. A felnőtt kategória mellett ráadásul a korosztályos csapatok is hasonlóképp eredményesek voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!