Nagyvilág

2008.06.01. 10:01

Pénzeső egy indonéziai stadion fölött

<p>Repülőgépről szórt a levegőbe 100 millió rúpiát (1,7 millió forintot) egy indonéziai üzletember, hogy így népszerűsítse új könyvét. Az égből hulló bankjegyek utáni tolongásban egy 13 éves kislány elájult, és egy közeli kórházba kellett szállítani.</p>

Tung Desem Waringin - aki második üzleti könyvét reklámozta a szokatlan akcióval - négyszer repült át vasárnap Serang városának futballstadionja fölött, hogy az 1000 és 5000 rúpiás (17 és 83 forint) bankjegyeket szélnek eressze. A többszöri nekirugaszkodásra azért volt szükség, mert az első két próbálkozásnál a kidobott pénz nagy része a stadiontól mintegy ötszáz méterre landolt.

A nyitott tetejű épületben ugyanakkor megannyi ember várakozott a pénzesőre, ugyanis már egy nappal korábban elterjedt a pletyka a városban a meglepő akcióról.

A férfi eredetileg Dzsakarta fölött szerette volna megvalósítani tervét, ám az indonéz főváros rendőrsége nem adott engedélyt rá. Waringint ugyanakkor többen kritizálták amiatt, hogy két kézzel szórja a pénzt, és azt vetették a szemére, hogy hasznosabb lett volna egy hagyományos kampány során a valóban rászorulóknak juttatni a pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!