Nagyvilág

2008.07.02. 15:29

Lakbérvita miatt ölte meg testvéreit egy osztrák nyugdíjas

<p>Négyszeres gyilkosság gyanúja miatt köröz az osztrák rendőrség egy 66 éves férfit, aki a feltételezések szerint egy lakbérvita miatt megölte húgát és öccsét, valamint a testvérei házastársait. A nyomozók szerint a Bécstől mintegy húsz kilométerre fekvő Strasshofban kedden délután hajtotta végre a gyilkosságokat az idősember.<BR /></p>

A rendőrség szerint a szökésben lévő gyanúsított másfél éven keresztül vitában állt a testvéreivel egy bécsi lakás lakbérének emelése miatt. A lakásban a gyanúsított élt, ám az a húga tulajdonában volt. A viszály akkor hágott a tetőfokára, amikor a férfit hétfőn kilakoltatták a lakásból - közölte a rendőrség, hozzátéve: a nyomozás során találtak egy kézzel írt levelet, amelyben a gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát és testvéreit.

"Egyelőre megpróbáljuk rekonstruálni, hogy pontosan mi történt" - mondta Klaus Preining, az ügyben eljáró nyomozó. "A tények a következők: van két családi ház Strasshofban, és mindkettőben találtak egy-egy halott házaspárt, akik rokonságban álltak egymással" - összegezte a rendőr.

A gyanúsított a feltételezések szerint kedden délután kereste fel Strasshofban élő testvéreit - 63 éves húgát és annak 67 éves férjét, valamint 65 éves öccsét és az ő 59 éves feleségét -, majd saját otthonaikban lelőtte őket. A hatóságok azt gyanítják, hogy a jelenleg is körözött férfinél lőfegyver van.

Az apró ausztriai falu neve egyébként már 2006-ban is számos híradásban szerepelt. Strasshof akkor azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy kiderült: a település egyik házában nyolc éven keresztül tartotta fogva Natascha Kampusch-t elrablója. A lány két évvel ezelőtt megszökött a rabságból, fogvatartója, WolfgangPriklopil pedig még aznap öngyilkosságot követett el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!