Nagyvilág

2012.12.01. 11:50

Elbocsátási hullám a németországi médiában

Nürnberg, 2012. december 1., szombat (MTI/dpa) - A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a németországi médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa - állítja a német munkaügyi hivatal (BfA).

Nürnberg, 2012. december 1., szombat (MTI/dpa) - A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a németországi médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa - állítja a német munkaügyi hivatal (BfA)."Eddig is mentek tönkre szerkesztőségek, de nem olyan nagyságrendben bocsátottak el embereket, mint most" - fogalmazott a BfA szóvivője.

A hirdetési piac pangása miatt az utóbbi időben több lapkiadó is úgy döntött, hogy átszervezi, vagy beszünteti tevékenységét, ami jelentős leépítéssel jár. A Financial Times Deutschland üzleti napilap a jövő héten pénteken jelenik meg utoljára.

A Frankfurter Rundschau két héttel ezelőtt jelentett fizetésképtelenséget, szeptember végén 93 év után megszüntették az Abendzeitung Nürnberg című lapot. De csődvédelmet kért októberben a ddp német hírügynökség és az amerikai AP német leányvállalatának 2010-es egyesüléséből létrejött dapd hírügynökség is.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!