Nagyvilág

2019.04.06. 12:49

Kirándulást receptre írnak

Shetland - A természetben tett séta rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította.

Shetland - A természetben tett séta rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította.

Több bizonyíték áll rendelkezésre arról, mennyire hasznos a természet a mentális és a fizikai egészségre nézve. Október 5-től a skóciai Shetland orvosai kirándulást is felírhatnak gyógymódnak a betegeik számára, hivatkozik a sokszinuvidek.24 portál a bigthinkre.

A programtól azt várják, hogy csökkenti a vérnyomást, a szorongást, a stresszt, és növeli a boldogságot a mentális betegségben szenvedőknél, valamint javítja a szívbetegek és cukorbetegek állapotát is.

Mókás javaslatok sora

Vicces tájékoztató füzet is készült a programhoz, bájos javaslatok sorát mellékelve a gyógyulni vágyóknak: februárban eregessenek sárkányt, hogy élvezzék a szelet, márciusban készülhet egy vár az udvaron található természetes anyagokból, de kutyát is sétáltathat mindenki, akinek kedve van. Májusban temesse arcát mindenki a fűbe, augusztusban pedig lehet tanulmányozni a bogarak életét – mindez receptre, orvosi utasítás alapján.

– Kilencven perc a szabadban, egy kirándulás az erdőben csökkenti az agy azon részének aktivitását, amely a depresszióért felelős. Ezenkívül a természetben töltött idő nemcsak csökkenti a vérnyomást, a szorongást, és növeli a boldogságot, de csökkenti az agressziót, az ADHD tüneteit, javítja a fájdalomcsillapítást, az immunrendszert. Több millió különböző módja van az orvostudománynak, de mi igyekszünk bevonni az embereket az egészségük megőrzésének folyamatába – mondta dr. Chloe Evans, a Scalloway Egészségügyi Központban dolgozó, a programban részt vevő orvos.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!