Bulvár-celeb

2024.06.09. 06:50

Csak a fiát akarta vigasztalni vele a karantén miatt, ma már csodájára járnak a magyar anyuka művének

MW

Anita a fiát szerette volna inspirálni a focizásra

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Anita Murphy

Különös falfestményre bukkant Dublin városában a Magyar Nemzet munkatársa, aki a magyar fociválogatott keddi, Írország elleni meccsére utazott ki. A stadionhoz közel Diego Maradona arcmására bukkant rá egy garázson, és hamar kiderült, hogy a műnek magyar vonatkozása is van.

A festmény 2020-ban, az argentin világbajnok legenda halála után készült el, egy Dublinban élő magyar édesanya alkotása.  Anita ugyanis így szerette volna motiválni a kisfiát, hogy focizzon a koronavírus alatt is.

A műnek csodájára járnak a futball szerelmesei
Forrás: Anita Murphy 

A férjem focizott, és őt követve az idősebb fiunk, Johnny Figo is szenvedélyesen szereti a futballt, hat évig játszott a St. Joseph FC-ben, ahol az argentin Fabian Costello is az edzője volt

– kezdett bele a festmény történetébe Anita Murphy.

"Costello Rosarióból származik, a híres Newell's Old Boysban futballozott, ahol a karrierje vége felé Maradona is játszott rövid ideig, így személyesen is találkoztak. Általa Johnny is alaposan megismerhette Maradona legendáját."

A karantén alatt Írországban nem lehetett edzéseket tartani, a család emiatt döntött úgy, hogy az argentin legenda képe kerüljön a házuk bejárati ajtajával szemben lévő garázs oldalfalára. Ezzel is ösztönözni akarták a kis Johnnyt, akinek hiányzott a játék - írja a Ripost.

Mivel edzésekre nem lehetett járni, úgy gondoltuk, hogy Maradona képe inspirálná Johnnyt, és szívesen labdázna ebben a környezetben. Szerencsére nem tévedtünk, sokat gyakorol itt

 – magyarázta Anita.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában