Sport

2013.10.02. 07:53

Kézifeszt: magyar-spanyol férfimérkőzés Debrecenben

Debrecen - Sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség új platina fokozatú támogatójával, a Provident Pénzügyi Zrt.-vel kötött szerződését. A szerződő felek együttműködésüket a Kézifeszttel, azaz az október 25.-november 2. között sorra kerülő női és férfi válogatott mérkőzésekkel kezdik.

Debrecen - Sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség új platina fokozatú támogatójával, a Provident Pénzügyi Zrt.-vel kötött szerződését. A szerződő felek együttműködésüket a Kézifeszttel, azaz az október 25.-november 2. között sorra kerülő női és férfi válogatott mérkőzésekkel kezdik. Mocsai Lajos szövetségi kapitány és Nagy László a férfi nemzeti csapat november eleji, a világbajnoki címvédő spanyol együttes elleni mérkőzéséről adott tájékoztatást.

- Az egyik legfőbb célunk az MKSZ főtámogatójának megtalálása volt az utóbbi hónapokban, hiszen ez biztosítja, hogy a világ legjobbjai közé tartozó csapataink számára még jobb feltételeket biztosíthassunk - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Örömmel jelentem be: a Provident Pénzügyi Zrt. mostantól a Magyar Kézilabda Szövetség platina fokozatú támogatója. A férfiak Mocsai Lajossal már a januári dániai Európa-bajnokságra készülnek, és a lehető legjobb válogatottat, a világbajnok spanyol csapatot látják vendégül a debreceni Főnix-csarnokban.

A Kézifeszt keretében november elején erős, sőt, a lehető legerősebb ellenféllel szemben kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést Mocsai Lajos szövetségi kapitány férfiválogatottja, hiszen a csapat a világbajnoki címvédő Spanyolország ellen lép pályára november 2-án a debreceni Főnix-csarnokban.

- Megtisztelő, hogy a világbajnok elfogadta meghívásunkat, azt hiszem, ez a mi csapatunk respektjét is jelzi, és nagyon remélem, hogy a két csapat megtölti a fantasztikus Főnix-csarnokot Debrecenben - mondta el a sajtótájékoztatón Mocsai Lajos. - A januári dániai Európa-bajnokságon halálcsoportba kerültünk, hiszen novemberi ellenfelünk, a spanyolok mellett a továbbra is rendkívül erős izlandiak ellen léphetünk pályára, akik nyilván égnek a visszavágás vágyától a felejthetetlen olimpiai negyeddöntő óta, a norvégok pedig szinte hazai pályán léphetnek majd pályára. Egy ilyen kihívásra csak olyan erős riválisok ellen készülhetünk fel, mint a spanyol együttes, de már most érdemes szólni a januári férfi Provident Kupáról, amelyen az Eb-résztvevő és erős cseh, fehérorosz és lengyel válogatott ellen lépünk pályára.

Nagy László, a magyar válogatott kulcsjátékosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindig különleges élmény pályára lépni az aktuális világbajnok ellen.

- A spanyolok ellen van törlesztenivalónk, hiszen a londoni olimpián semleges pályán, illetve a januári világbajnokságon idegenben is legyőztek minket. Ha hazai pályán javítunk a mérlegen, az megfelelő önbizalmat is adhat a 2014-es Európa-bajnokságra is.

Férfi válogatott mérkőzés

2013. november 2., Debrecen, Főnix-csarnok

16:00 Magyarország-Spanyolország

Jegyek októbertől kaphatók, internetes jegyvásárlás:

Magyarország-Spanyolország: www.interticket.hu

További információ: [email protected]

Férfi Európa-bajnokság, Dánia, 2014. január 12-26.

Csoportbeosztás:

A-csoport (Herning): Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria

B-csoport (Aalborg): Spanyolország, Izland, Magyarország, Norvégia

C-csoport (Aarhus): Szerbia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország

D-csoport (Koppenhága): Horvátország, Svédország, Fehéroroszország, Montenegró

A csoportok első három-három helyezettje jut a legjobb 12 közé, a középdöntőbe.

A magyar csapat csoportmérkőzései:

2014. január 12. 18:15: Spanyolország-Magyarország

2014. január 14. 18:00: Magyarország-Izland

2014. január 16. 20:15: Magyarország-Norvégia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!