Sport

2013.11.27. 13:56

Az egykori edző állítja, mégsem olyan szép az élet Ebesen

Ebes - Az amatőr válogatottal Eb-bronzérmet nyerő edző, Feczkó Tamás szerint közel sincs minden rendben az Ebesen.

Ebes - Az amatőr válogatottal Eb-bronzérmet nyerő edző, Feczkó Tamás szerint közel sincs minden rendben az Ebesen.

– Előfordul, hogy egy tulajdonosnak elfogy a pénze – igaz, nem egy hónap után – és akkor azt mondja, fiúk, ennyi volt. Bosszantó, ám megérti az ember, de az, hogy a játékosokra hárítson minden felelősséget, az számomra elfogadhatatlan! – adott hangot felháborodásának Feczkó Tamás, az Ebes KKSE ősszel elküldött mestere.

Az utóbbi időben mindenféle pletykát lehetett hallani az Ebes helyzetéről, ki nem fizetett bérekről, játékossztrájkról is szólt a fáma. Kis Sándor a Naplónak adott interjúban akarta tisztázni a dolgokat. Az ebesi klub első embere szerint nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt várták, rá kellett jönniük, nagyot álmodtak, a realitás az lehet, hogy a 8-10. hely környékén végeznek. Ennek megfelelően úgy döntöttek, ismét új csapatot építenek, így megváltak egyes játékosaiktól. Az elnök hangsúlyozta, nincs tartozásuk az egykori „alkalmazottjaik” felé, minden finanszírozási kötelezettségüknek eleget tettek.

Az Ebes ősszel menesztett trénere, Feczkó Tamás úgy érezte, nem mehet el szó nélkül az utóbbi hetek történései mellett, ezért ő is nyilvánosság elé tárta az általa megélt igazságot.

– Miután júniusban bronzéremmel a zsebünkben hazajöttünk az Amatőr Labdarúgó Európa-bajnokságról, három nagyon komoly ajánlatot kaptam, végül azért döntöttem az Ebes KKSE mellett, mert azt az ígéretet kaptam, hogy minden feltétel adott lesz a munkámhoz, a tervek szerint két éven belül meg kellett volna nyernünk a bajnokságot, hogy NB II-ben szerepelhessünk. 2011-ben, az akkori csapatommal, a Nagyecseddel megnyertük az NB III. Tisza-csoportját, de a város sajnos nem tudta vállalni a másodosztályú szereplést. Így úgy éreztem, egy régi álmom válhat valóra Ebesen. De utólag már tudom, edzői pályafutásom legrosszabb döntését hoztam – emlékezett vissza Feczkó.

A teljes cikk elolvasható a csütörtöki Naplóban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!