Sport

2014.06.12. 13:15

Minden a házigazdák mellett szól

Brazília - A horvát aranycipős a brazil futball kedvelője, de bízik honfitársaiban.

Brazília - A horvát aranycipős a brazil futball kedvelője, de bízik honfitársaiban.

A világbajnokság nyitó mérkőzésén csütörtökön 22:00 órakor (tv.: M1, élő) Brazília Horvátországgal csap össze a Sao Pauló-i Corinthians Arénában. A mérkőző felek eddig kétszer találkoztak egymással a vébéken, egyszer a brazilok nyertek, egy alkalommal pedig döntetlen született.

A hatodikra hajtanak

A Selecao háza tájáról olyan hírek szivárogtak ki, miszerint a szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari fejében összeállt a kezdő tizenegy, melyben némi meglepetésre nem szerepel Dante és Ramires. A Chelsea középpályása, Willian reméli, a brazilok megszerzik hatodik világbajnoki trófeájukat.

– A nemzetünk megérdemelné az újabb sikert, tisztában vagyunk vele, micsoda fantasztikus támogatást kapunk majd a rajongóinktól, akiket boldoggá szeretnénk tenni – nyilatkozta a középpályás a TeamTalk.com-nak. – Kemény mérkőzések várnak ránk, de mindent megteszünk a győzelem érdekében, hisz ezeken a találkozókon az egész világ minket figyel – tért ki a horvátok elleni találkozóra is.

Davor Suker, a horvát válogatott 1998-as vb-gólkirálya nem titkolta, hogy kedveli a brazil focit. – A világ legjobb játékosai Brazíliából jöttek. Mindig is csodáltam, milyen gyönyörű futballt játszanak, emellett pedig rengeteg gólt lőnek – mondta Suker a fifa.com-nak, majd a nyitómeccs került szóba. – Ez egy valóra vált álom! Világbajnokság Brazíliában, telt ház előtt Sao Paulóban, s az egész világ ezt a meccset nézi! Mi egy kicsi, de nagyon büszke ország vagyunk, mindenkinek megadjuk a tiszteletet, de meg is kapjuk azt. Bármelyik csapat győz, megérdemli a 3 pontot.

A horvát kapitánynak, Nico Kovacnak adódnak problémái, ugyanis a legelismertebb csatára, Mandzukic eltiltás, míg a hátvéd Pranjics sérülés miatt nem léphet pályára.

ÉKN-DZST

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!