Helyi sport

2 órája

Debreceni vívó volt a legjobb magyar Belgrádban

Szeptember 21-22. között a belgrádi felnőtt világkupán léptek pástra a DSI Debrecen pengeforgatói. A DSI vívója, a 11. helyen zárta a versenyt.

Haon.hu

Négy DSI-vívó erősítette a magyar csapatot a világkupán, Nagy Emma, Sárvári Rita, Oláh Enikő és Lapis Dóra képviselte Debrecent és a klubot a szerb fővárosban. Nagy Blanka és Berényi Rebeka sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a kétnapos viadalt, írta a DSI honlapja.

DSI-vívókért is izgulhattunk Belgrádban
DSI-vívókért is izgulhattunk Belgrádban
Forrás: dsidebrecen.hu

102 párbajtőröző kezdte meg a csoportküzdelmeket, de csak Nagy Emma és Sárvári Rita léphetett a főtáblára. A három fiatal vívónak ebben a szakaszban véget ért a verseny, de értékes tapasztalatokat szereztek a felnőtt mezőnyben.

Így ment a DSI-s vívóknak

Sárvári Rita az első körben 15-11-re győzte le a dán Line Baun Grubakot, de a francia Elena Ferracuti hét találattal jobbnak bizonyult nála (15-8), így az 59. helyen végzett.

Nagy Emma a 64-es táblán indította az egyenes kieséses szakaszt és múlta felül 15-11 arányban első riválisát, a dél-afrikai Ivana Simicset. A következő körben Borsody Emmával találkozott, amely párharcból is győztesen került ki (15-8). A nyolcaddöntő volt számára a végállomás, a francia Camille Hermay négy tussal jobbnak bizonyult nála. Nagy így legjobb magyarként a 11. helyen zárta a világkupát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában